Mama, dosadno mi jee!

Koliko često u poslednje vreme čujete ove reči? Verujemo - prečesto.

Svi ste zajedno u kući, i potpuno je opravdano što vam ponestaju ideje kako da zabavite klince, ali i celu porodicu.

Uz interesantne ideje, dani kod kuće mogu vam postati najlepše uživanje i najveća radost. 

Kako biste pronašli inspiraciju, pogledajte kakve sve zabavne igre možete realizovati u okviru svoja četiri zida. Pustite mašti na volju i uživajte.

1. Veče za maskenbal

Maskenbali u školi su bili odavno, vreme je da napravite jedinstveno maskiranje u kući. Odredite veče kada će svako da bude kreativan i napravi od onog što ima u kući originalnu masku za sebe. Odvojte neko vreme za pripremu i realizaciju i nakon toga priredite zabavu. Možete napraviti i tematsko veče, pa opremiti kostime i žurku autentičnim sitnicama.

2. Piknik u kući

Ćebence na podu, korpa sa hranom koju ste planirali za večeru, muzika iz prirode, svećice, zagrljaji... Ima li šta lepše?

3. Napravite božićnu žurku u proleće

Ovo će klincima sigurno biti veoma zabavno. Pravite poklone jedni drugima, upakujte ih, ukrasite deo kuće, pripremite toplu čokoladu i zimske poslastice. 

4. Putujte kod kuće

Odaberite zemlju, istražujte njen jezik, običaje, navike. Gledajte filmove, napravite njihove specijalitet i uživajte u putovanju kod kuće. Ovo istraživanje i učenje o drugim narodima naročito će obradovati starije mališane.

5. Igra skrivanja

Sakrijte stvari po kući, napravite listu svega što mališani treba da pronađu, i pustite detektive da istražuju. Budite kreativni. Za stariju decu napravite putokaze i zagonetke, kako bi mozganjem došli do cilja.

6. Učite manikir

Ova aktivnost će se sigurno dopasti devojčicama. Jedna drugoj radite manikir, igrajte se lakovima za nokte i uživajte u ženskoj večeri.

7. Sadite cveće

Naučite mališane kako se sadi cveće i uživajte u praćenju kako biljka koju ste zajedno posadili raste.

8. Filmsko veče

Gledanje filmova je uvek odlična ideja za uživanje cele porodice. Pripremite grickalice, kakao, voćkice, ugasite svetlo, ušuškajte se u zagrljaje i uživajte.

9. Društvene igre

Uz njih nikad nije dosadno i svaka generacija ih obožava. Mnogo smeha je zagarantovano uz društvene igre.

10. Vaša emisija o kuvanju

Igrajte se kuvara, stavite kapice, pripremite sastojke i kuvajte. Deca će uživati u pripremi, a potom i u isprobavanju sopstvenih specijaliteta.

11. Karaoke

Jedno veče rezervišite za pevanje. Žurka uz sve vas kao izvođače je zagarantovana, a mnogo smeha neće izostati. Ako neko od vas svira instrument, ovo je idealna prilika da oformite porodični bend.

12. Puzle

Za njihovo sklapanje trebaće vam mnogo vremena. Kako ste slobodni, možete lagano i neometano uživati u njima. 

13. Pravite nakit

Ovo je vrlo interesantna aktivnost koja uopšte ne mora biti teška. Na internetu sada možete vrlo lako pronaći tutorijale kako se prave minđušice, narukvice, ogrlice.

14. Čajanka na terasi

Ukoliko imate lep prostor na terasi, možete napraviti preslatku čajanku za celu porodicu. Odaberite omiljene čajeve, keksiće, potrudite se oko dekoracije. Cveće je obavezno!

15. Porodično čitanje

U zavisnosti od dečjeg uzrasta odaberite knjigu koju ćete svi zajedno, umotani u ćebence, čitati naglas. Ovo može postati vaš lični porodični čitalački klub.

16. Radite jogu

Stalno slušamo kakve benefite joga ima po čovekov organizam. Mnoge mame su uveliko posvećene ovim treninzima. a jeste li nekada razmišljale da ovo može biti i porodična aktivnost? Odaberite jednostavnije vežbe, pripremite prostirke i helanke, i svi zajedno trenirajte.

17. Napravite fotošuting

Odlučite se za tematiku, odeću i ideju koju ćeTe realizovati, i pravac na slikanje. Ideja je bezbroj. Budite i modeli i fotografi, menjajte se. Nakon svega toga ostaće vam fotografije kao uspomene koje ćete obožavati.

18. Napravite svoju igračku od kartona ili društvenu igru

Razgovarajte o tome kakva će biti vaša igrica. Dizajnirajte zajedno, odredite pravila i napravite potrebne elemente. Ovo je odličan način da se ujedinite i da uživate u zajedničkom vremenu.

19. Spa veče

Upalite svećice, relaksirajuću muziku, napravite odgovarajuću atmosferu. Napravite kupku. Masirajte mališane. Poštujte plan u kom će svako u porodici raditi nešto drugo u vašem spa centru. Rotirajte se i opustite.

20. Napravite porodični album

Odaberite najlepše slike, ukrasite album po želji, pišite poruke jedni drugima, pustite mašti na volju. Ideje za kreiranje jedinstvenog albuma su beskonačne. Zajednički odaberite kako će izgledati i kreirajte ga po svojoj volji, jer ipak - ovo je vaša porodična priča!