Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo tate iz Hrvatske o razvodu u vreme koronavirusa: 'Naše zlato je važnije od svih međusobnih razmirica' (FOTO)

'Zaboravite mržnju, ljubomoru i sve zle osećaje i stavite na prvo mesto ono što nam je najvažnije i najmilije... NAŠU DECU', poručio je ovaj tata.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Dok se ljudi koji razvode i stavljaju tačku na svoj brak u većini slučajeva koncentrišu na svađe, rasprave i dokazivanje, deca su ta koja najviše pate. Naročito sada, u vreme kada je izolacija i socijalna distanca ključna, mnogi razvedeni parovi su se susreli sa problemom kod koga će dete ostati. I dok deca ostaju ona koja najviše pate, jedan tata iz Hrvatske rešio je da poruči svima šta je, ipak, najpreče u celoj priči.

"Pozdrav svima! Eto, u ovo strašno i nenormalno vreme koje je zadesilo našu domovinu i glavni grad, hteo bih da podelim sa vama i nešto pozitivno. Nakon više godina razmirica, sudova, socijalnih službi, prijava, nadzora i svih ružnih radnji koje čine osobe koje su u konflitktu razvoda, mi smo odlučili šta nam je najvažnije... NAŠE DETE", započeo je tata svoju iskrenu priču o razvodu.

PORUKA JEDNOG TATE...PROČITAJTE ❤️???? Pozdrav svima! Eto u ovo strašno i nenormalno vrijeme koje je zadesilo našu...

Posted by Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo on Среда, 15. април 2020.

"Zajedničkom odlukom, dete će biti sa mamom 14 dana i onda sa tatom drugih 14 zbog vremena inkubacije ovog zločestog virusa, koji nas je zatvorio u naše domove i oduzeo nam našu slobodu. Ne mogu vam opisati koliko sam ponosan na odgovornost i pozitivnu odluku bivše supruge, koja je prihvatila da je naše zlato ipak važnije od svih međusobnih razmirica i situacije koja se oko nas događa. Dete je presrećno i veselo, a verujte mi - uživa u svakom trenutku provedenom sa oba svoja roditelja. Naravno, svakog dana obavezali smo se da ćemo omogućiti video-poziv sa roditeljem kod kog nije, kako bismo jedno drugom pomogli u komunikaciji. Voleo bih kada bi nam svima naša djeca bila najvažnija, jer tako stvaramo mlade i sposobne ljude koji će jednog dana biti deo boljeg sveta koji ostavljamo za njih", nastavio je tata svoju poruku, istakavši važnost zdrave komunikacije i stavljanja detetove sreće i mira na prvo mesto.

Povezane vesti

"Ovim putem pozdravio bih sve roditelje koji su u najgorem našli snage da iskomuniciraju nedoumice i zajedno počeli sarađivati u odrastanju zajedničkog deteta. Mi smo pokazali zrelost, a nadam se da ćete i vi. Zaboravite mržnju, ljubomoru i sve zle osećaje i stavite na prvo mesto ono što nam je najvažnije i najmilije... NAŠU DECU."

Uz potpis Tata J, ovaj čovek rešio je da pošalje pozdrave svim onim roditeljima koji su u stanju da, zarad deteta, zaborave svu mržnju, ljubomoru i zlo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica