Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve u ZNAKU LJUBAVI: Najslađe porodične aktivnosti sa mališanima na Dan zaljubljenih (FOTO)

Neka 14. februar bude dan koji će vaši mališani pamtiti po ljubavi i bliskosti, uz ogromnu dozu smeha i zagrljaja.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Dan zaljubljenih je obično rezervisan za romantiku, ruže, sveće, dvoje zaljubljenih. Međutim, ta sreća pružanja ljubavi i zahvalnosti onima koji nam znače u životu trebalo bi da ode izvan romantike. Tu možemo pored partnera ubrojati i druge do kojih nam je stalo, kao što su naši roditelji, prijatelji, naša deca. Deca su ta koja se obično najviše raduju ovom prazniku, pripremama i krativnosti, mašti, bez kojih ovaj praznik ne bi mogao da prođe. 

Zaista, pored školskih aktivnosti, kao roditelji možemo mališanima da ulepšamo ovaj praznik, te provedemo sa njima nezaboravne momente. Neka ovaj praznik postane tradicija vaše porodice, kojom slavite međusobnu ljubav i sreću. Pokazaćete da ovaj dan znači mnogo više od jednostavne kupovine čestitki, čokoladica ili bombona. Provedite zajedničko vreme i uživajte u ljubavi, ona je najveći blagoslov.

Izdvajamo nekoliko ideja kako da sa mališanima proslavite ovaj praznik.

1. Napravite tematski obrok

Neka ih za doručak dočeka tanjir u znaku srca. Neka palačinke budu u obliku srca, uz čokoladu i omiljene voćkice. Za ručak možete napraviti sendviče u obliku srca, a i pica-srce ih sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Uživajte u svakom zajedničkom obroku i posvetite ga ljubavi.
2. Napravite porukice u obliku srca

Ljubavne poruke na vratima dečje sobe će ih svakoga jutra obradovati. Iskoristite papir u boji i iseckajte ga u obliku srca, a na svakom srculencetu napišite šta to volite kod njih. Iznenadite ih ujutru čim se probude, sigurno ćete im izmamiti osmeh na lice.


3. Dekorišite kuću

Osim kupljenih ukrasa, možete i sami napraviti maštovitu dekoraciju. Ovo može biti idealna zajednićka aktivnost i dan pre praznika, te će mališani sa entuzijazmom iščekivati taj divni dan.4. Učinite dobro delo 

Napravite kartice sa lepim porukama i dajte ih deci na ulici. Starijima u komšiluku poklonite crtež ili čestitku koje su mališani pravili. Uradite nešto lepo za nekoga ko nema sa kim da proslavi ovaj praznik. Ovo je idealna prilika da pružite ljubav svakome, pa i potpunim neznancima. Svima prija ljubav, naročito usamljenima. Objasnite mališanima koliko će jedan mali čin uspeti da usreći ljude.

Povezane vesti

5. Napravite poklon kartice

Neka svako svakome u porodici pokloni karticu na kojoj će pisati šta ćete uraditi za njega. Možete napisati: "Uradiću jednu tvoju jutarnju obavezu umesto tebe", "Igraću se sa tobom tvoje omiljene igre pola sata", "Napraviću ti palačinke sutra". Odaberite neku svakodnevnu aktivnost koju ta osoba obavlja, i učinite to umesto nje, usrećite je. Koliko će ta osoba biti srećna, toliko ćete i vi imati osmeh na licu zbog toga.


6. Radite nešto što inače ne radite

Jedan obrok odvojte za piknik. Igrajte neku društvenu igru koju niste dugo. Obiđite obližnji park ili reku koje niste dugo posetili.

10 aktivnosti srećnih porodica

7. Napravite pisma

Svako neka svakome napiše pismo u kom će ispisati sve što voli kod njega. Potrudite se da pisma dekorišete što lepše i maštovitije.


8. Kuvajte zajedno

Ujedinite snage u kuhinji i neka to bude glavna porodična aktivnost toga dana. Podelite poslove i napravite specijalitet. I najmlađi mogu doprineti nekim sitnijim poslovima, pustite ih da se osećaju odgovornim i važnim.

9. Neka vaše srce bude zdravo

Iskoristite jedan deo dana za porodični trening. Odaberite aktivnost u kojoj ćete svi učestvovati. U jednu korpicu ubacite papiriće u obliku srca na kojima ćete ispisati aktivnosti poput "trči", "skači", "puzi". Kada izmešate, odmaknite se. Prvi na redu odlazi do korpice i uzima papirić, a do početne pozicije se vraća na način koji piše na papiriću (na primer skačući). Naredni igrač na taj način odlazi do korpice, i izvlači papirić sa uputstvima o povratku. Ne samo da će se mališani konstantno smejati, nego ni sami nećete moći da sklonite osmeh sa lica.

10. Veče za toplu čokoladu i film

Cela porodica će sigurno uživati u filmskoj večeri, ali čokolada je definitivno ono što će obeležiti veče. Šćućurite se zajedno i uživajte u toplom čokoladnom napitku. 

11. Ne zaboravite da se slikate!

Potrudite se da svaku interesantnu aktivnost zabeležite fotografijom. Obavezno neka ih prate srca, poljupci i zagrljaji. Ovakve uspomene će vam zasigurno biti jedne od najdražih.


MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica