Jedno istraživanje je pokazalo da kafa može poboljšati sjaj i rast vaše kose. Takođe, ona pomaže da potamnite nijansu svoje kose.

Prvo napravite napravite jaku kafu. Što je tamnija i jača, to će njen efekat na vašu boju kose biti bolji. Osim crne kafe, možete koristiti čak i espresso ukoliko vam je pri ruci.

Nakon što ste pripremili kafu operite svoju kosu šamponom koji inače koristite. Dobro posušite svoju kosu, ali ipak je nemojte osušiti skorz. Ukoliko je kosa duga, prebacite je napred i nanesite kafu. Zatim laganim pokretima ruku masirajte glavu kako bi kafa došla i do manje dostupnih delova.

Zatim stavite najlonsku kesu i tako ostavite od 20 do 60 minuta. Što duže pustite kafu da deluje, kosa će poprimiti tamniju nijansu. Zatim isperite kosu toplom vodom i temeljno je osušite.

Ako ponavljate ovu metodu na nedeljnom nivou, vaša kosa će postajati tamnija, sjajnija i zdravija. Kafa takođe stimuliše rast dlake, što znači da nećete morati da se borite gubitkom kose. Ako želite da iskoristite maksimalno ovu metodu, možete povremeno ispirati kosu jabukovim sirćetom.

Važno je napomenuti da je ova metoda namenjena ljudima sa tamnosmeđom kosom i generalno tamnijim nijansama. Na plavoj kosi rezultati mogu biti manje efikasni, prenosi Tips & Tricks.