Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sitnice su te koje neki odnos čine uspešnim: Bračni savetnik preporučuje kako da povratite izgubljenu bliskost sa partnerom

Četiri praktična saveta kako da malim promenama značajno poboljšate svoj odnos sa partnerom.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Istraživanja su pokazala da parovi koji znaju kako da podrže jedno drugo i budu jedno drugome emotivna podrška, imaju srečniji i ispunjeniji brak. 

Usled velikih obaveza oko dece i njihovog vaspitanja, odrasli često zaboravljaju na potrebe partnera. Da bi partneri imali skladan i ispunjen odnos potrebno je da se povežu na emotivnom i fizičkom nivou. 

Savetnik za parove, Defin Di Marnefi, otkriva kako da povratite bliskost u odnosu i osećate se mnogo povezanije sa partnerom na kraju dana. 

1.  Razmislite o tome kako da počnete iz početka

Normlano je da oba partnera imaju potrebu da se osete voljeno, da dobiju podršku i razmevanje kraju dana. Takođe, potrebno im je i vreme koje će posvetiti samo sebi. Međutim, ljudi često nisu svesni ovih potreba i toga koliko zapravo brinu o tome kada im ove potrebe nisu zadovoljnene. Ako oba partnera osećaju da njihove osnove potrebe nisu ispinjenje, sve ostalo kreće po zlu. 

Povezane vesti

Iskoristite dobar trenutak kada ćete partneru predočiti šta vam smeta a šta je ono što vam odgovara. Napravite  dogovor oko toga ko, šta, šta i kada radi za svako veče u toku jedne nedelje. Na ovaj način znate unapred koje obaveze vas čekaju kada se vratite sa posla. Nekad se može dogoditi da stvari i ne idu baš kako ste isplanirali ali time što ste ih uopšte isplanirali je veliki korak napred ka sređivanju odnosa. 

2. Probudite emocije

Kada se vratite sa posla odmah pronađite partnera bez obzira gde se nalazi i pozdravite ga. Pozdrav može da bude poljubac, topao zagrljaj. Recite nešto lepo kao na primer: "Drago mi je da te vidim". Ovo je od velike koristi čak i ako ste u svađi. Lakše ćete ponovo izgraditi odnos ako probudite emocije. Ako ipak niste u stanju da učinite tako nešto možete otkriti partneru kako se osećate, na primer: "Žao mi je što se ovako ponašam ali i dalje sam u lošem raspoloženju povodom naših današnjih poruka. Možemo o tome da popričamo kasnije, važi?"

Mnogi parovi se u opšte ne trude da pozdrave partnera nakon što su celog dana bili razdvojeni zbog posla, a to je upravo i ono što gradi još veću distancu među njima. 

Povezane vesti

3. Probajte da se ne "isključite" odmah nakon dolaska sa posla.

Svakome je potrebno vreme za sebe ali ako odmah po povratku sa posla često imate običaj da provodite vreme na društvenim mrežama, gledajući TV, pitajte se da li frustraciju koju imate u odnosu sa partnerom preusmeravate na taj način. Možda smatrate da svakako nećete da imate vremena da nasamo porazgovarate sa partnerom zbog dece. 

Ako je ovo vaš slučaj pokušajte da se narednih dana odreknete vaših ustaljenih navika i počnite da obraćate pažnju na partnera. Preporučljivo je da konflikte rešavate kada deca nisu u blizini zato što su ona osetljiva na roditeljske svađe. Čak iako se ne svađate pred njima, mališani osećaju da nešto nije u redu. Isto tako osetiće veliku pozitivnu promenu nakon pomirenja.

4. Uzmite u obzir širu sliku

Vaš primarni cilj kao roditelja je da učinite da se vaša deca osećaju voljeno, snažno i sposobno. Želite da da napravite gnezdo u kojem će se svaki član porodice osećati voljeno i prihvaćeno. Svako veče koje provedete u krugu porodice je slično nizanju perli. Jednog dana kada deca napuste dom, oglica od perli će biti gotova. 

Povezane vesti

Rituali poput poljupca nakon povratka sa posla su veoma važni. Oni vam  pomažu da obnovite energiju i shvatite da ste tim.

I kao što se da zaključiti, sitnice su od presudnog značaja. Male promene u svakodnevnim navikama mogu da dovedu do pozitivnih rezultata. 

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica