Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako povratiti staru strast nakon dolaska bebe

Kada postanu roditelji, posebno po prvi put, mame i tate često na stranu stave svoj odnos, što predstavlja dodatni stres. Ali to ne morate da radite! Pročitajte koje će to male stvari učiniti mnogo za vaš brak.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ukoliko vaš emotivni i seksualni život pati nakon što ste dobili dete, korisne savete kako da ga oživite možete pronaći u knjizi Breaking Mum And Dad: An Insider’s Guide To Parental Anxiety Ane Vilijamson, a The Guardian portalje izdvojio nekoliko korisnih saveta koje mi prenosimo vama

Angažujte dadilju – pitajte nekog od prijatelja, članova porodice ili potražite profesionalnu dadilju koja će da ostane sa vašim detetom nekoliko sati kako biste mogli da budete sa svojim partnerom. Bez obzira da li ćete otići u šetnju, u bioskop, na večeru ili piće u lokalnu pab, izlazak bez bebe tokom kojeg ćete se opustiti i razgovarati ključ je za povaratk intimnosti. 

Povezane vesti

Nemojte razgovarati samo i bebi ili drugoj deci – odaberite teme od zajedničkog interesa, kao što su ideje za odmor, budući planovi ili jednostavno razgovarajte o svojim osećanjima. Kad nakratko prestanete da budete mama i tata, a postanete samo žena ili muškarac osećaćete se poželjnije. 

Sredite se – skinite jedno veče vrećastu odeću i stare majice u kojima se danima šetate po kući, jer u njima ne izgledate ni lepo ni privlačno. Neki lep komad odeće, nakit i malo šminke učiniće da se osećate puno bolje, pozitivnije i privlačnije. 

Mazite se – fizički kontakt na bilo koji način je dobar početak za oživljavanje seksualnog života. Potisnite bilo kakav osećaj pritiska da morate odmah uskočiti u krevet nego se samo ljubite i mazite.

Povezane vesti

Razgovarajte o svojim strahovima – možda se osećate nesigurno nakon dolaska bebe i zato je važno da razgovarate o svemu što vas muči. Nakon što se razgovorom oslobodite stresa, fizičke stvari će biti lakše i ugodnije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica