Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras zatvorite vrata: Poruka umornim mamama koje svaki dan raspremaju dečiju sobu

"Tako je lako izgubiti se u potrebama svojih ukućana", kaže mama Hajdi Ham i otkriva kako joj je samo jedno suprugovo pitanje promenilo život.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Godinama je Hajdi Ham na kraju svakog dana trošila pola sata na čišćenje i spremanje sobe u kojoj su se deca prethodno igrala.

Scena je gotovo uvek bila ista - pod prekriven kockicama, igračkama i hranom. Kada se prebroji svaki minut koji je utrošila na to od kada je rodila decu, Hajdi je preračunala da joj je par godina otišlo samo na spremanje.

A onda, jedne večeri, njen suprug je ušao u sobu i zatekao je kako puzi po podu i skuplja kockice. I ne samo da ih skuplja, već ih slaže po boji, jer kada Hajdi čisti i organizuje, čisti do kraja. I rekao joj je pet reči koje njoj nikada ranije nisu pale na pamet.

"Zašto prosto ne zatvoriš vrata?"

"Samo sam piljila u njega. Tačnije, kroz njega. Očekivala sam da se i on spusti na sve četiri pored mene i krene da mi pomaže u pomeranju brda kockica. Umesto toga, rekao mi je tih pet reči. I baš to mi je trebalo. Odmah sam ustala i zatvorila vrata", kaže Hajdi u svom postu koji je postao viralan među mamama širom sveta.

Povezane vesti

"Ovih godina nam sa svih strana trube koliko je važno voditi računa o sebi, naročito kada ste roditelj. I važno je. Tako je lako izgubiti se u potrebama svojih ukućana. Ali zbrinjavanje sebe nije lako. Morate i u to da uložite vreme, energiju, ali i da zamolite za pomoć. Šta sve može da bude zbrinjavanje sebe?

- Kada sakrijete par čokoladica negde gde ih nijedan ukućanin neće videti, jer ih želite samo za sebe.

- Kada upalite crtaće deci da biste konačno popili kafu, i to toplu i svežu.

- Kada ranije strpate decu u krevet da biste vi i muž mogli da se na miru mazite na kauču.

- Kada zatvorite vrata.

I šta sada? Sada je dogovor da klinci čiste sobu jednom nedeljno. Ne ja. Oni. Ostalih 95 odsto vremena soba izgleda ovako, i meni je to u redu. Sa ovim zatvorenim vratima mogu da živim", zaključuje Hajdi.

Today I shut a door. On this. For years I would spend a few minutes every night, cleaning up after my kids. I would...

Posted by Her View From Home on Monday, October 30, 2017
Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica