Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za lepa i negovana stopala: 5 jednostavnih trikova koji će sprečiti pojavu žuljeva

Žuljevi su u letnjem periodu vrlo česti, budući da se stopala više znoje pod uticajem visokih temperatura. Na sreću, za ovaj problem postoji nekoliko rešenja...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Najzad ste kupili obuću iz snova, ali ste na najgori mogući način shvatili da nimalo nije udobna. Ovo se sigurno svakome dogodilo bar nekoliko puta. Čak i kada govorimo o najudobnijem paru novih kvalitetnih patika, retko ko će prvi dan proći bez žuljeva. Međutim, ne treba da očajavate! Da biste razgazili novu obuću i sprečili pojavu žuljeva potrebno je samo par trikova, a evo i kojih:

Zamrznite obuću

Napunite jednu kesu za zamrzivač vodom, pa kesu stavite u cipelu. Zatim ciepele sa sve kesama stavite u zamrzivač i pustite da odstoji preko noći.

U fenu je spas

Osim što možete zalediti obuću, takođe je možete i ugrejati kako bi se raširila. Obujte najdeblje čarape koje imate, obujte cipele i uključite fen. Potom usmerite topli vazduh ka problematičnim mestima, tako da se ti delovi obuće zagreju. Dok to radite pomerajte nožne prste napred nazad, kako bi se cipele što je moguće više raširile. Iako ovaj metod ne zvuči baš prijatno, vrlo je delotvoran.

Povezane vesti

Čarape ili novine u cipeli 

Najjednostavniji način da raširite obuću jeste da u nju stavite čarape ili stare novine. Čarape takođe možete pokvasiti, ocediti i potom ih nagurati u cipelu. Kako se čarape budu sušile, rastegnuće cipele.

Hodajte po kući u novim cipelama

Pre nego što izađete napolje u novim cipelama, najpre bi trebalo da se malo prošetate u njima oko svoje kuće. Obujte deblje pamučne čarate, pa hodajte po stanu barem 20 minuta dnevno. Ponovite ovaj postupak svaki dan do trenutka kada budete sigurni da su cipele spremne da vide svet.

Povezane vesti

Krompir 

Osim novina i čarapa u cipele možete staviti i krompir. Oljuštite krompir srednje veličine i stavite ga u cipelu. Ostavite tako preko noći i ona će se proširiti.  

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica