Kada se radi o idejama za uređenje dečije sobe, organizacija predstavlja stvar ispred estetike u većini domova.

Čista i prostrana dečija soba mora napraviti mesto za sve te igračke i aksesoare, ali i gerderobu, koje naša deca poseduju u tonama. Sve što je potrebno jeste da pronađete dovoljno prostora u kome mališani mogu da se igraju, rade svoje domaće zadatke, dok svi ti elementi moraju da se uklope u ukupni aranžman i centralnu temu čitave prostorije. Iako većina nas mora da se izbori sa veoma ograničenim prostorom i resursima, usamljeni uglovi u dečijim sobama predstavljaju mesta koja ne smemo zanemariti.

Ugaoni elementi nameštaja predstavljaju neraskidivi deo svake moderne dečije sobe. Pametne jedinice mogu skromno počivati u uglovima prostorija, uvećavajući prostor za odlaganje stvari, kombinujući plakare i neretko police koje su smeštene iznad njih unoseći dašak geometrijskog kontrasta tokom vremena.

Gotovo da prolazi neprimećeno činjenica da većina dečijih soba dolazi ispunjena garderobom i svim ostalim stvarima koje zahtevaju dugačak vremenski period kako bi bile sređene i sklonjene na pravo mesto. Ugaoni elementi nameštaja pružaju šansu da iskoristimo slobodan prostor i priliku da neverovatni nered dovedemo u pravo stanje, koje se ne mora zasnivati na preteranoj organizovanosti.

Od dodavanja ugaonih kreveta, do oživljavanja neobičnih prostora koji kreiraju dodatni prostor u spavaćoj sobi, postoji obilje načina da se ćoškovi dečijeg prostora mogu učiniti funkcionalnim i idealnim saveznicima. Ovo nisu samo kvadratni metri koje je potrebno ispuniti sobnim biljkama ili čak nepotrebnim podnim lampama.

Pogledajte u našoj galeriji još predloga za kreativno uređenje dečije sobe...

Oslobodite prostor za igru i učenje, a uglove sobe iskoristite za police i ormare u koje možete smestiti igračke, knjige ali i "tonu" dečije odeće. Pogledajte naše predloge...