Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mama koju je podržalo više od 250 hiljada ljudi: Evo zbog čega moj sin ne mora da deli igračke sa drugom decom (FOTO)

Kada je nedavno u parku naišla na osuđujuće poglede vidno besnih roditelja, mama Alanja odlučila je da im se javno obrati putem društvenih mreža i održi im jednu važnu lekciju o vaspitanju dece.

  Izvor: Foto: Facebook

Mama i blogerka Alanja Kolberg nedavno je na svojoj Fejsbuk stranici objavila fotografiju svog sina, njegove male drugarice i nekoliko igračaka i uz nju napisala vrlo snažnu poruku koja je izazvala bujicu komentara:

“Čim smo došli u park, Karsona su opkolika grupa najmanje šestorice dečaka tražeći mu da im da njegovog transformera, figuricu iz Majnkrafta i kamion. Bio je vidno uznemiren i snažno je priljubio svoje igračke na grudi dok su dečaci pokušavali da ih dobiju. Pogledao me je.

“Možeš im reće ‘ne’, Karsone. Samo reci ‘ne’. Ne moraš ništa više od toga da kažeš.”

Povezane vesti

Naravno, čim je rekao ne, dečaci su dotrčali do mene da tužakaju Karsona kako ne želi sa njima da se igra. Rekla sam: “Ne mora da deli svoje igračke sa vama. Rekao vam je 'ne'. Ako bude želeo, to će i uraditi.”

Međutim, to mi je donelo nekoliko osuđujućih pogleda roditelja koji su se tu zatekli. Ipak, stvari stoje ovako: Da sam ja, kao odrasla osoba, ušetala u park sa sendvičem, da li bih bila u obavezi da svoj sendvič delim sa potpunim strancima? Ne! Da li bi bilo koja vaspitana odrasla osoba prišla i tražila od mene da s njom podelim svoj sendvič, a zatim se naljutila kada bih je odbila? Ponovo ne.

MY CHILD IS NOT REQUIRED TO SHARE WITH YOURS. As soon as we walked in the park, Carson was approached by at least 6...

Posted by Alanya Kolberg on Wednesday, April 19, 2017

Zato, zaista, dok me gledate tim ružnim pogledima, verovatno misleći kako smo moj sin i ja prilično nevaspitani, zapitajte se kome zaista nedostaju maniri - osobi koja ne želi svoje tri igračke da deli sa šestoricom stranaca ili šestorici stranaca koji od nekoga traže nešto što uopšte nije njihovo, čak i kada shvate da je vlasniku prilično neprijatno?

Povezane vesti

Cilj je da naučimo svoju decu da funkcionišu kao odrasle osobe. I dok znam odrasle koji kao deca nisu naučili da dele, znam puno više onih koji ne znaju kako da kažu 'ne', niti kako da postave granice, ili kako da se odbrane. I ja sam među njima.

U svakom slučaju, Karson je te igračke poneo kako bi ih podelio sa ćerkicom moje prijateljice, koje smo upoznali upravo u parku. Nije hteo da ih da drčnim dečacima samo zbog toga što je želeo nju da iznenadi. 

Povezane vesti

Zato, sledeći put kada vam se dete požali da neko neće s njim nešto da podeli, molim vas imajte na umu da živimo u svetu gde nismo u obavezi da nekome damo nešto samo zato što je taj neko to od nas tražio. Ja sigurno neću učiti svog sina da svet tako funkcioniše.”

Posted by Alanya Kolberg on Friday, March 17, 2017
Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica