Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada samo jedan komentar pokrene čitavu lavinu:'Trudnice na porođaju izgledaju bolje nego ja kada krenem na svadbu'

Jedan šaljivi komentar izazvao je brojne reakcije mama i trudnica koje podržavaju ili se protive tome da u porođajnoj sali izgledaju kao da su upravo izašle iz kozmetičkog salona.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Žene prosto vole da budu sređene. Nekima utiče na samopouzdanje i čini da se bolje osećaju i iznutra, a nekima je šminka samo odraz onoga što već nose u sebi. Ali kao i u svemu, treba naći meru i granicu. A gde je ta granica i koje je to vreme ili mesto kada ženi ipak nisu, ili jesu preko potrebne besprekorna frizura i šminka, manikirani nokti i negovana koža, poslednjih dana je jedna od najkomentarisanijih tema na Internetu.

Povod za diskusiju bio je jedan komentar koji se pojavio na društvenoj mreži Tviter, a glasi: "Trudnice sada kada idu da se porode izgledaju kao ja kada krenem na svadbu. Možda čak imaju i bolju frizuru."

Povezane vesti

Neočekivano ili očeivano, veliki broj žena koje su se porodile imale su potrebu da ovaj status prokomentarišu. Neke su se javile da podrže, druge da se slože sa napisanim, dok je bilo i onih koje su imale potrebu da se pravdaju zbog čega jesu ili nisu na svoj porođaj otišle sa urednom frizurom i maskarom.

"Ja sam se i farbala taj dan kada sam otišla u porodilište", "Od 39-te do 40-te nedelje sam išla na svaka tri dana na feniranje kako me beba ne bi uhvatila nespremnu","A ja sam sredila i kosu i nokte","Već sam se porađala, ali sam morala da se isfeniram. Bolovi već počeli, a ja u fazonu - e nećeš, vala", "Malo je falilo da se porodim kod kuće, ali morala sam da se sredim", "I moja tetka se spremala za njen porođaj pre 40 godina, baš mi je pričala o tome"...

Povezane vesti

Ovo su samo su neki od komentara mama koje su u "punom sjaju" otišle u porodilište, uz obavezne opaske da drugačije pišu i kritikuju samo one žene koje imaju komplekse, jer ako ništa, bar je češalj dostupan svima, kako one kažu. A bilo je i onih koje su plakale kada su ih neplanirano ostavili u porodilištu, a one nisu bile tip-top.

Sa druge strane našle su se mame drugačijeg stava: "Meni je u bolnici i na porođaju bitno da sve bude u redu sa bebom i sa mnom, a izgled mi nije bitan toliko. Kad se sve zavrsi i kad se odmorimo i ja i beba onda možemo i da se šminkamo,lickamo, feniramo...", "Od bolova nisam znala kako se zovem, a ne da se šminkam","Ljudi su kod nas vrlo površni. Prvo što te pitaju je da li si se ugojila ili smršala, a ti izašla iz sale", "Nisam ni razmnišljala o tome, meni je to malo bezveze".

Povezane vesti

I na kraju našle su se i one nezainteresovane, ali ipak spremne da daju doprinos prepisci i upišu i svoje mišljenje: "Da se razumemo, jednako mi idu na živce i ovi što komentarišu našminkane i ovi što komentarišu nenašminkane. Nismo svi isti i nemamo iste prioritete u životu", "Ne primećujem uopšte te gluposti, jer su upravo - gluposti".

A šta vi mislite? Da li ste se vi šminkale za porođaj?

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica