Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smešno ali veoma istinito: 9 groznih stvari koje mame rade noću kada se probude zbog bebe

Neispavanost i umor često učine da mame noću ne funkcionišu baš najbolje, a roditeljski portal "Roomper" objavio je spisak ni malo lepih stvari koje mame rade kada se probude.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Nedostatak sna čini da mame rade neke prilično čudne stvari, pogotovo kada se probude u sred noći. Ali obzirom na to da se brinu o drugom ljudskom biću koje je u potpunosti zavisno od njih, moramo da ih razumemo.

Drugim rečima, postoje neke prilično čudne stvari koje svaka mama radi kad se probudi noću zbog bebe.

1. Njuškaju bebinu guzu

Pospane mame često noću samo onjuše bebinu guzu, kako bi sačuvale dragocenih 5 minuta koje bi potrošile na menjanje čiste pelene, pa ukoliko nije kakila, mame žure da nastave sa ionako kratkim snom.

Povezane vesti

2. Vrate se na spavanje iako je beba malo bljucnula na njihovu pižamu

Ako je beba samo malo bljucnula, to može da sačeka do jutra. 

3. Ruke umažu bebinom kakom

Dok u mraku pospane i umorne menjaju bebinu pelenu, prsti im se često nađu baš u njoj.

4. Spavaju na mokroj posteljini

Sve, a pogotovo mame malih dečaka, znaju da bebe piške baš onda kada ih raspovijete. Bilo kako bilo, mamama željnim sna ne smeta ako do jutra ostanu da spavaju na posteljini koja je malo mokra.

Povezane vesti

5. Njuškaju same sebe

Noć je idealan trenutak tišine i samoće kada mogu da malo njušnu same sebe i pokušaju da se sete kada su se poslednji put okupale u miru.

6. Jedu u krevetu

Kada su se već probudile, onda često iskoriste trenutak i da nešto prezalogaje, ali pošto istovremeno i žure nazad na spavanje, često ta dva spoje u jedno i jedu u krevetu.

 Foto: Shutterstock

7. Spavaju sa "povraćkom" u kosi

Mame često, tek kada legnu i kosa im padne preko lica, shvate da u njoj imaju malo bebine povraćke. Ali pošto su konačno legle, pranje kose može da sačeka do sutra.

8. Bacaju prljave pelene na pod

Mamama je svaki minut koji mogu da iskoriste za spavanje dragocen. Stoga noću često ne troše svoje vreme na odlazak do kante za đubre, nego prljavu pelenu samo bace pored kreveta.

Povezane vesti

9. Koriste kupatilo same i samo za sebe

Ako ipak ne spavaju, nego noć i vreme kada beba spava koriste za neke druge stvari, svakako je na vrhu liste tih stvari odlazak u toalet u miru.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica