Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danijela Buzurović za Yumamu: Dan će proći i kad se loše organizujete, važno je da ljubav vlada u kući

Iskreno i prirodno, o svom svakodnevnom životu, sitnicama, emocijama i ljubavi, priča vesela i nasmejana Danijela Buzurović, mama dva srećna mališana Nestora i Klare.

  Izvor: Foto: Luka Šarac

Majka je prva važna figura svake osobe. Prirodna i spontana, voditeljka Danijela Buzurović, veliku zahvalnost oseća prema svojoj majci, i sa tim iskrenim emocijama koje nosi u sebi, postaje sve važnija i važnija figura svojoj deci.

O svakodnevnom životu i obavezama, ali i o porodičnim odnosima, ljubavi i emocijama, priča ova divna majka dva nasmejana mališana Nestora i Klare.

Danijela i njen suprug, glumac i voditelj, Stefan Buzurović, puno puta su pričali kako su se lepo snašli u roditeljskoj ulozi kada je na svet došao Nestor, ali od kada je u njihove živote, u maju 2016. godine, ušala devojčica Klara, Danijela kaže da je život dobio novi tempo.

U početku nije bilo lako, priznajem, ali smo se uigrali. Klara je nasmejana beba baš kao i Nestor i imamo sreću da su se njih dvoje zavoleli na prvi pogled.

  Foto: Luka Šarac

Kako je Nestor prihvatio sestricu?

Bio je znatiželjan na početku i smetalo mu je jedino to što je beba preuzela njegov krevetac, tačnije bilo mu je čudno ali ljubomore nije bilo. Nestor je jedan dobar i brižan brat. Ako beba plače on odmah dođe kod nas da nam kaže da smo joj potrebni. Vraća joj cuclu, zajedno sa mnom priprema hranu, traži da on gura kolica...

Povezane vesti

Kakav je taj 'novi tempo', kako izgleda dan sa dva mališana?

Potrebna je dobra organizacija ali na kraju se svodi na ljubav. Dan će proći i kad ste loše organizovani ali važno je da ljubav vlada u kući i da smo se tog dana smejali i igrali. Mi se trudimo da se organizujemo tako da kad god je to moguće prošetamo, odemo u park ili zimi na grudvanje i sankanje, da uvek imamo vremena za igru.

  Foto: Luka Šarac

Duško Radović je govorio da 'čovek mora imati neko, makar tajno mesto, gde će praviti gluposti. Glupost je potrebna zdravlju. Sloboda da se prave gluposti je zdrava privilegija za koju se sami morate izboriti.' Da li  Vi uspete neko vreme da 'ukradete' samo za sebe? 

Nedavno smo bili na skijanju, na Kopaoniku. Išli smo sa dve naše drugarice koje su čuvale decu dok smo mi bili na stazama i to su bili sati koje smo 'ukrali'. Lepo je... ali čim se završi skijanje oko 6 časova, žurili smo i jurili da ih grlimo i da idemo posle svi zajedno na sankanje.

Povezane vesti

Teško je opisati majčinstvo i sve što ono donosi. Mnogo topline i ljubavi, mnogo čistih, snažnih emocija, ali i dosta brige i promena. Da li je vas majčinstvo promenilo?

Sigurno, ali teško je to opisati. Kad postaneš mama - prosto si mama! I tek onda razumeš svoju majku za sve. I zašto se toliko brinula kad si išao na eskurziju, i zašto svaki put kada izlaziš iz kuće proverava da li si adekvatno obučen i zašto svaki put kaže pazi preko ulice i polako vozi...

Mama ako čitaš ovo da ti kažem još jednom - volim te!

Šta vam je najteže u roditeljstvu?

Najteže je vaspitati decu. To je težak i dugotrajan proces gde treba napraviti balans između emocija i razuma.

U tom dugom procesu čiji saveti vam najviše pomažu kada je u pitanju vaspitanje?

Pažljivo slušamo savete, i Stefan i ja, ali na kraju sve radimo onako kako se nas dvoje dogovorimo. Saveti pomažu naravno, a najviše slušamo naše roditelje, koji su na kraju krajeva vaspitali nas, i to lepo.

Kakav je Stefan kao otac?

Brižan i pažljiv, pun ljubavi i strpljenja. Ponekad kad ga gledam sa decom kažem mu:"Rodila bih ti još petoro!".

Povezane vesti

Čime osvaja vas?

Ljubavlju!

  Foto: Luka Šarac

Oboje ste poznate ličnosti, da li mislite da to može da utiče na odrastanje vaše dece?

Mislim da u Srbiji medijska eksponiranost roditelja ne može u značajnijoj meri da utiče na decu, da smo u Holivudu brinula bih o tome.

Šta vam je najvažnije da naučite vašu decu?

Ono što su naši roditelji naučili nas. Da budu dobri i časni ljudi, da znaju da vole i da uvek preispituju sebe i napreduju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica