Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilema je rešena: Koliko se često peru grudnjaci

Bez obzira da li preferirate pamučni, čipkasti ili satenski grudnjak, svaki od njih ima određen broj nošenja pre nego što je neophodno oprati ga.

Žene u ormanu imaju razne vrste grudnjaka. Ukoliko je vaša kolekcija grudnjaka veća, češće ćete ih menjati, dok žene sa manjim brojem grudnjaka menjaju malo ređe. 

Bez obzira na broj grudnjaka koji posedujete, poželjno ih je prati nakon tri do šest nošenja. Takođe, češćim menjanjem, lakše ćete sačuvati njihov kvalitet i elastičnost.

Povezane vesti

Najbolji način pranja grudnjaka je svakako ručno pranje. Ne iziskuje puno vremena i tako ćete ih bolje očuvati. Odvojite petnaestak minuta za to. Potreban vam je tečni deterdžent, veći lavor gde možete da, kada ga napunite vodom i namočite grudnjak, imate dovoljno prostora za ruke.

Grudnjake operite tako da ih dobro istrljate pod vodom, a onda ih još pet do deset minuta ostavite u vodi. Ostavite ih duže ako nisu prani neko vreme ili ako imaju fleke. Umakanje u vodu će omogućiti uklanjanje znoja, mrlja od dezodoransa i mrtve kože.

Povezane vesti

Kako biste isprali grudnjake od deterdženta, ispraznite posudu te u nju natočite čistu, hladnu vodu. Taj postupak ponovite barem još jednom kako bi se ostaci deterdženta isprali. Grudnjaci koji nisu dobro isprani brže gube elastičnost. Lagano cedite vodu iz grudnjaka, potom ga stavite na suv peškir i urolajte ga, da biste se rešili eventualnog viška vode.

Grudnjake ćete sušiti tako što ćete ih položiti ravo ili zakačiti na samoj sredini, ali nikako ih nemojte kačiti za bretele.

Povezane vesti

Ako vam se ovaj način pranja ne sviđa ili jednostavno nemate vremena, grudnjake možete prati i u mašini za veš. U tom slučaju grudnjake stavite na lagano i hladno pranje, takođe koristite blagi deterdžent, te ih stavite u posebne vrećice za pranje kako se delovi poput bretela, kopči i detalja ne bi uništili tokom pranja s drugom odećom.

Grudnjake u mašini nikako nemojte prati s odjećom poput farmerki i pantalona, peškira i debljih majici, već sa ostalim delikatnim vešom . Što se tiče mašine za sušenje veša, tamo grudnjacima definitivno nije mesto, jer se mogu uništiti elastičnost i žica.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica