Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka majke bliznakinja sa Daunovim sindromom: Ne skrivajte svoju decu, već uzdignite glavu i borite se

Sara Huremović iz Podgorice, imala je dvadeset godina kada je saznala da je u drugom stanju. Po rečima lekara, bilo je sve u redu, ipak devojčice su rođene sa Daunovim sindromom.

  Izvor: Foto: Instagram

Sara, sada već samohrana majka Irme i Ilde, u emotivnoj ispovesti za portal "Cup of Tea", govori kroz šta je sve prošla tokom osmogodišnje borbe za svoje dve devojčice.

"Od prvog dana kada su izašle iz bolnice uzdigla sam glavu i borila se koliko sam mogla. Mnogo je tu truda i rada uloženo. Sedamnaest puta sam boravila u institutu u Igalu, šest meseci u Kotoru, u stacionaru za gluvonemu decu u Beogradu, Lipovačkim šumama i mnogim drugim ustanovama. Uporedo sam ih svakodnevno vodila kod defektologa i logopeda u Prvom Udruženju dece i omladine ometene u razvoju u kojem sam sada ja PR."

Naime, pored svih urednih kontrola i urađenog triple testa, desio se prevremeni porođaj u trideset prvoj nedelji trudnoće, navodi Sara.


A photo posted by IRMA ILDA @sara_bero) on Aug 22, 2016 at 3:51am PDT

"Ilda i Irma su rođene 18. avgusta 2008. godine, istog dana kao i ja, samo dvadeset godina ranije, 18. avgusta 1988. godine. Verujem da postoji neka jača sila i da to nije slučajno. Tri nedelje nakon njihovog rođenja, neonantolog je mom tati i meni saopštio da moramo posetiti genetičara, što smo i uradili. Pomenuti doktor, genetičar, mi je odmah saopštio da su moje devojčice deca ometena u razvoju koja neće moći da hodaju, da se hrane same i obavljaju najosnovnije potrebe kao sva ostala deca."

Povezane vesti

Sara je ovo saznanje prihvatila izuzetno teško, jer nije ni znala šta je zapravo Daunov sindrom i kako se sa njime boriti. Sa suzama u očima, prisetila najtežeg trenutka u odrastanju njenih ćerkica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica