Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čist i zdrav dom: Stvari koje bi trebalo da perete svaki dan

Sačuvajte zdravlje porodice uz pomoć korisnih saveta u vezi sa čišćenjem doma...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Naravno da se ništa strašno neće desiti ako ne očistite ove površine svaki dan, ali imajte na umu da redovno održavanje higijene u domu olakšava čišćenje i pozitivno utiče na zdravlje ukućana.

1. Radne površine u kuhinji

Na radnim površinama u kuhinjii čistimo hranu i seckamo namirnice za pripremu obroka. Na njih stavljamo torbu, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Tako da nije čudno što ova mesta mogu biti vrlo prljava. Upravo zato bi trebalo da ih čistimo i dezinfikujemo svakog dana. Potrudite se da koristite svežu spužvicu ili maramicu na različitim površinama kako bi izbegli širenje bakterija sa jednog mesta na drugo. 

2. Tuš kabina 

Najlakši način da smanjite mogućnost nastanka kamenca i plesni u kupatilu jeste da ga čistite svaki dan. Ovo se posebno odnosi na tuš kabinu koju bi nakon svake upotrebe trebalo prebrisati i osušiti. 

Povezane vesti

3. Umivaonik

Bakterije s ruku se nakon pranja zadržavaju na stranicama umivaonika. Verujte, tamo su iako ih ne možete videti golim okom. Da bi sprečili skupljanje prljavštine, bilo bi dobro da operete umivaonik svakog dana, a tako ćete eliminisati i potrebu da intenzivno ribate kamenac sa ove sanitarije. 

4. Prljavo posuđe 

Skoreni ostaci od hrane otežavaju nam pranje posuđa, i iziskuju veću potrošnju vode za obavljanje ovog posla. Uz to privlače i neželjene insekte u našu kuhinju. Upravo zato dobro je oprati suđe neposredno nakon korišćenja i ne odlagati taj zadatak. 

Povezane vesti

5. Kuhinjski pod 

Ako ste kuvali, velika je verovatnoća da vam je ispao neki komadić hrane na pod oko šporeta. Brzinski pređite preko ovoga područja odgovarajućim deterdžentom, i tako smanjite mogućnost privlačenja insekata u vaš dom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica