Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskustvo jedne mame: Zahvaljujući adaptiranom mleku postala sam bolja majka (FOTO)

Iako je dojenje najbolje i za mamu i za bebu, ono nekad može da predstavlja veliki problem. Mama i blogerka Konstans Hol odlučila je da javno progovori o tome zašto je odlučila da prekine sa dojenjem svoje dece...

 Izvor: Foto: Instagram

Mama Konstans tri puta prošla je kroz iskustvo zvano dojenje i koliko god bilo divno ne prećutkuje i one teške stvari sa kojima se susrela. O tome, baš kao i o postporođajnoj depresiji i seksu nakon rođenja dece otvoreno je pisala na svojoj fejsbuk stranici.

Povezane vesti

"Dojenje nije uvek gramurozno i definitivno nije uvek lako. Kada sam bila trudna sa svojim prvim detetom bila sam stvarno uzbuđena zbog te posebne veze koja postoji između mame i bebe, one sisaju dok ih maziš po kosi i smešiš se… Nisam očekivala da ću plakati od bolova, da će mi napući bradavice i da će mi moja beba uvesti u neverovatnu agoniju. Bebe se ne rađaju naučene da sisaju, neke treba to tek da nauče, a učiti bebu kako da se hrani može biti jako teško i frustrirajuće. Jednom je Bil provirio kroz vrata i pitao me da li mi nešto treba. Odgovorila sam mu tako što sam gađala vrata", piše Konstans.

Svoju iskrenu priču i iskustvo o dojenju nastavlja još jednim bolnim sećanjem na ispumpavanje mleka.

Povezane vesti

"Sada imam pravilo. Ako moram da koristim pumpicu za mleko, preći ću na adaptirano mleko. Ništa nije vredno tog iskušenja. Bradavica u pumpici za ispumpavanje mleka izgleda kao kada dete prisloni ustana staklo a vi to gledate sa druge strane. Samo što izgleda zgužvano. Kada neko nenajavljeno dođe, a vi u tom trenutku pumpate mleko u pumpicu, imate želju da uzmete nešto u onu ruku što vam je slobodna i da ga gađate.

Dojila je i blizance, ali većinu vremena davala im je adaptirano mleko. Iako je verovala  da je dojenje ono što spajaja mamu i bebu i stvara posebne veze između njih, uverila se da to nije tako. Svoje blizance je dojila, ali većinu vremena im je davala adaptirano mleko.

Povezane vesti

"Da li se moja veza sa njima slabija? Ne, nikako. Još je jača. Moj odnos sa decom je jačao kako sam ja postajala smirenija, opuštenija, odmorenija, a sa bliznacima to je došlo kada smo prešli na adaptirano mleko."

Sve žene među svojim pratiocima, kojih ima skoro pola milona, koje naziva “kraljicama”, pozvala je da se ne osećaju loše ako iz bilo kog razloga ne doje. 

Povezane vesti

"Kraljice na padaju. Neke nastave da doje, neke promene mišljenje, neke nikada to nisu ni htele, a neke prosto nisu ni mogle. Ali nijedna od njih nije pogrešila. Beba je nahranjena? Kraljičin uspeh!"

Mame, da li se slažete?

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica