Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niste jedine: Sasvim je normalno da nakon trudnoće ne želite seks sa svojim partnerom

Nat je majka četvoro dece i većinu vremena posvećuje upravo njima, te joj ne ostaje mnogo za supruga. Na svom blogu ona iskreno priča o tome zašto ne želi da ima odnose sa svojim partnerom.

  Izvor: Foto: Instagram

''Sat otkucava 10 časova i dok se protežem na sofi pored svog supruga Sema, pitam se da li da nastavim da gledam televiziju ili bi valjalo premestiti se u krevet. Odlučujem se za drugu opciju i približavam mužu kako bih dobila poljubac za laku noć, ali me on obavija svojim snažnim rukama i pita da ostanem. Ruke mu lutaju, a poljupci postaju strastveniji. Iako nagoveštavam da sam želela samo poljubac pred spavanje, on ne prestaje. Najzad uspevam da mu se izvučem iz zagrljaja i odem, a njegov tužan izraz lica mi bez sumnje govori da sam mu izazvala osećaj odbačenosti. Na kraju krajeva, više od tri meseca između nas nije se desilo ništa sem užurbanog poljupca,'' započinje svoju ispovest Nat, majka četvoro dece.

Nakon čitavog dana provedenog u čuvanju četvorogodišnjih bliznakinja Peper i Čeri, trogodišnje Lole i Džaspera, koji ima samo devet meseci, Nat kaže da ne postoji ništa manje privlačno od noćnih igrica sa svojom jačom polovinom.

Povezane vesti

Kako je Nat domaćica i većinu dana provodi sa decom, kada se Sem vrati sa posla, ona se oseća psihički izmoreno. Žudi za svojim prostorom, svojom slobodom. Tokom noći, briga o deci ne prestaje. Nat, kao i mnoge majke, mora noću da ustaje da nahrani decu, menja palene i peva uspavanke. Njena deca ne mogu da je se zasite, ali tako uzimaju maksimum iz svoje majke, ne ostavljajući je ni za koga drugog. Uključujući i njenog partnera.

Većina supružnika izbegava temu seksa ili nedostatka istog i radije će stvari da gurnu pod tepih, nego da o tome diskutuju sa svojim partnerom.

Iako im je veza bila puna strasti i ljubavi, kada je Nat prvi put ostala u drugom stanju, njihov odnos je počeo da se kvari. Nakon drugog porođaja, osećala se iscrpljeno i promene raspoloženja su bile uobičajene. Tada se konverzacija sa Semom počela bazirati samo na decu, a Nat je dijagnostifikovana postnatalna depresija.

"Stanje mi se nakon nekoliko meseci popravilo i suprug i ja smo odlučila da nemamo više dece. Međutim, zbog moje nepažnje, ponovo sam zatrudnela i od tada odnos sa mužem posmatram kao nešto vrlo neprijatno", kaže Nat.

"Plašim li se da će mi Sem biti neveran? Možda će vas odgovor iznenaditi, ali ne. Ukoliko ne može da istrpi što nemamo seks nekoliko meseci, nije me ni vredan. Ja mu verujem i ako znam da mu nije prijatno zbog mog konstantnog odbijanja, sigurna sam da me nikada ne bi prevario. Ne morate da imate odnos, kada to ne želite i tu se diskusija završava.''

Iako nemaju seksualne odnose, bliskost uspostavljaju na druge načine. Izražavanje ljubavi nije nešto što ne upražnjavaju, ali to je sve što svom suprugu Nat može trenutno da pruži.

Povezane vesti

Druga strana, odnosno Sem kaže da postoje trenuci kada mu nedostaje da bude intiman sa svojom suprugom i da se često pita da li je razlog za to njegova drastična promena fizičkog izgleda od dana kada su se upoznali.

"Nikada ne bih prevario Nat. Nisam neko ko je na stvari gleda pesimistički. Znam da će naš odnos preživeti, znam da neće zauvek biti ovako. Uspeli smo da prevaziđemo gore stvari, prema tome ovo je sitnica. Naša veza je jaka, a seks je samo mali deo nje", zaključuje Sem.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica