Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimska zabava za celu porodicu: 10 ideja za igre na snegu

Donosimo vam super ideje za igre na snegu koje će i vas roditelje zadržati u višesatnom uživanju, tako da nećete ni primetiti koliko dugo ste napolju...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nema zime bez snega, ni snega bez zabave, ali, priznajemo, hladno je i vrlo se brzo zasitimo zabave kada nam promrznu ruke, a klincima se ispod skafandera uvuče gomila snega.

Kada vam sankanje dosadi posegnite za ovakvom vrstom zabave. Verujte, nećete ni primetiti da ste toliko dugo napolju. 

1. Duvanje balona od sapunice 

Ova letnja zabava i više je nego dobrodošla zimi jer će deca tako imati priliku da trče i skaču za balončićima padajući pritom na meko snežno tlo, a posebno će im veselje stvarati balončići koji će se smrzavati na hladnom vazduhu.

2. Napravite drugačijeg Sneška

Mnogima je najzabavniji deo pravljenja Sneška valjanje velike kugle za telo i glavu, ali je kuglu ponekad teško dignuti pa zašto stoga ne bi pokušali da napravite veliku gusenicu od pet-šest-sedam-koliko god kugli spojenih u vijugavo telo. Tako će snežne kugle ostati dovoljno niske da ih čak i malo dete  može samo urediti po svom. 

3. Napravite snežnu kućicu za ptice

Kućica ne mora nužno da visi. Napravite je na zidu, ogradi, klupi... ukrasite je grančicama i obavezno napunite hranom za ptice. 

4. Iznesite kalupe za pesak

Zašto bi se dvorci mogli praviti samo od peska kada je i sneg dovoljno dobar materijal za izgradnju svega i svačega. Potrebno je samo malo dobre volje i ravna površina gde ćete zajedno s decom slagati različite oblike. 

5. Vežbe gađanja

Na ravnoj površini snega iscrtajte krug, dalje od nje postavite granicu s koje se gađa i jednostavno s decom vežbajte da gađate unutar kruga. Možete pribeći i boćarkism pravilima pa prvo ubaciti jednu malu grudvu, a potom je pokušavajte pogoditi drugim grudvama. Pobednik je onaj ko pogodi, ili baci svoju grudvu najbliže onoj maloj. 

6. Snežni pikado

Ako vam je dosta grudvanja, iznesite napolje komad čvrstog kartona sa izrezanom dovoljno velikom rupom. Karton jednostavno prislonite na zimzeleno drvo pa iz daljine prilagođene detetu gađajte u rupu. 

7. Izgradite zid

Jedan dan potrošite na izgradnju velikog zida nasred dvorišta ili livade gde se igrate, kako bi drugi dan (ukoliko zid ostane čitav) mogli iskoristiti za grudvanje - svako sa svoje stane utvrđenog zida. 

8. Smeško zabava u šetnji

Gde god se okrenete oko sebe ćete naći automobile zatrpane snegom. Neka se svatko prihvati "svog", pa im crtajte smešna lica. 

9. Pravite mozaike u snegu

Umjesto snega kao glavnog materijala za igru, iskoristite netaknute površine snega kao podlogu za mozaik. Prikupite suve grančice i sve što nađete, a da nije zatrpano pahuljama pa njima radite svoje slike. 

10. Iizgradite iglo

Ukoliko ste već stvorili veliku gomilu snega od čišćenja staza oko kuće ili zgrade, već imate sasvim pristojne temelje za jedan ogroman iglo. Sve što je potrebno jeste dobro utabati gomilu i polako početi sa kopanjem rupe kroz koju ćete se moći zavući čak i vi. A ukoliko imate još više volje, jednostavno prionite gradnji igla onako kako se oni prave u originalu. Od dobro nabijenih snežnih "cigli" - jedna po jedna i možete ceo dan da provedete na snegu gradeći super zabavno sklonište za igru. 

Izvor: 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica