Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspešna, obrazovana, zgodna: Mama petoro dece iz Beograda postala inspiracija mnogima (FOTO)

Beograđanka Svetlana Goga Kostić dokaz je da mame mogu sve - pored petoro dece, Goga je završila stomatološki fakultet, piše knjige, a na izgledu bi joj pozavidele i mnogo mlađe pripadnice lepšeg pola...

 Izvor: Foto: Fejsbuk

Svetlana Goga Kostić (53) je nakon 25 godina rešila da zatvori stomatološku ordinaciju koju je vodila - ali ne zato što joj posao nije išao, već zato što je shvatila da nije zadovoljna svojom profesijom. Ova Beograđanka je donela tešku i hrabru odluku, rizikovala je i odlučila da pronađe sebe. Rizik se ispaltio, i danas je inspiracija mnogima.

Svetlana je od malena želela da ima veliku porodicu i bar petoro dece, pa je bila odlučna da joj karijera ne stane na put ka ostvarenju tog sna. Zato danas ima petoro dece, što je prava retkost u Srbiji, a kako kaže, u trudnoći je sve vreme radila.

Pogledajte i Priča pedantne mame: Kuća mi blista, a i dalje sam dobra majka!

"Svaki put sam pravila samo malu pauzu sa primanjem pacijenata oko porođaja, ali nisam išla na bolovanje. Ja sam imala samo jednog brata i već kao dete sam znala da ću ja jednog dana imati mnogo dece. Moj cilj je bio petoro, i to sam i ostvarila. Iako ovo jeste retkost, ponekad pomislim da je sa više dece zapravo lakše nego sa jednim", priča Svetlana za "24 sata".

Ipak, i pored uspešne karijere i ostvarenog sna, ova Beograđanka se nije osećala srećno. Posao je dobro išao, ali ona je osećala da to nije ono što je ispunjava.

Pogledajte i Majke u Srbiji: Kada je pravo vreme za povratak na posao?

"Na kraju sam presekla i, posle 25 godina, odlučila da zatvorim ordinaciju i posvetim malo vremena sebi. Jednostavno, da saznam šta je to što bi mene učinilo srećnom, čime zapravo treba da se bavim. Celog života sam bila poslušna i radila sam ono što su drugi mislili da treba da uradim, a to nije bilo ono što sam ja stvarno želela", priča Svetlana.

Otkrivajući samu sebe, Svetlana je prvi put došla u kontakt sa knjigama o popularnoj psihologiji. Malo po malo, shvatila je da zapravo tu leži njena strast, pa je vremenom i sama počela da piše knjige.

Pogledajte i Mame mogu sve: Položila ispit uz kontrakcije na svaka tri minuta (FOTO, VIDEO)

Od tada je napisala tri njige: “U pravu si al’ baš me briga”, “Akademija za srećologiju” i “Najlepša putovanja sa anđelima”, koja je nedavno izdata. Popularna psihologija joj je pomogla da pronađe svoju sreću, i sada želi da pomogne drugima da to isto urade.

"Zbog ličnog iskustva, na seminarima uvek podržavam i roditelje i decu da idu svojim putem, i da ne dozvole da to neko drugi za njih određuje. Ovo posebno važi za roditelje, koji često teraju svoju decu na nešto što zapravo nije za njih", poručuje naša sagovornica, dodajući da joj često govore da izgleda sjajno za majku petoro dece i da joj to laska.

Izvor: 24 sata

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica