Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča mame koja je našla vreme za sebe: Hobi nije izmišljen za majke, ali ponekad nije loše 'iskočiti iz šina'

"Pri pomisli na malo slobodnog vremena, mame samo uzdahnu, a o pronalasku hobija čak ni ne razmišljaju. Otkud nama pravo na dodatnu zanimaciju?", piše mama blogerka Željka Rakić i otkriva kako je pronašla vreme za hobi.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pri pomisli na malo slobodnog vremena, mame samo uzdahnu, a o pronalasku hobija čak ni ne razmišljaju. Otkud nama pravo na dodatnu zanimaciju? To je takav luksuz da se čak graniči sa ludilom ili glupošću! Koliko neobavljenih poslova bi tada ostalo?!  Ko bi još i za to našao motivaciju, volju ili mir, a tek vreme?!

Povezane vesti

Međutim, primetila sam kako ideje brže nadolaze kada nemaš vremena. 

Kada nemate novca, sve u izlogu izgleda privlačno. Kasnije, kada dođe ta famozna plata, nekako više ne znate kud bi prije potrošili novac. Tako je i sa slobodnim vremenom. Što je veća stiska, to je bolja organizacija i odmah frcaju ideje. Treba uhvatiti taj momenat, stati na tu papučicu, zakočiti i iskoristiti dan. Ponekad nije loše iskočiti iz šina, doživeti to malo slobode nakon priče za laku noć (naravno, ukoliko ne zaspite pre dečice).

U tom slučaju, koristite iste one metode kojima vas klinci zavlače kada neće na spavanje. Rastežite minut po minut, pa će se jednom i momenat pretvoriti u sat.


Foto: Shutterstock

Kada su klinci manji, sve se nekim čudom stiže. Jeste to ubrzan tempo i nemate vremena za mnogo razmišljanja, ali ide. Kada je više vremena, kada se konačno pomalo sitna dečica osamostale, treba se setiti svega onoga što ste bili pre neprospavanih noći uz plačne bebice. Nakon određenog vremena, najteže se probuditi iz besanih noći i dosegnuti taj novi nivo uživanja u životu.

Povezane vesti

A opet, ako vas kao mene uhvati manija piskaranja, tada ste nadrljali. Kutije nakon renoviranja stana su još neraspakovane, a tek veš! Ipak, svaki minut je i dalje dragocen.

Neoprano suđe čeka neku drugu mamu bez hobija... Kuckanje je sad u modi, pa evo i ja da se priključim tom trendu, iako hobi definitivno nije izmišljen za majke. Verujem da u rečniku za tu reč nikako ne piše: zanimacija za majke koja imaju preča posla od takozvanog piskaranja, vežbanja, pevanja, učenja stranih jezika, ili čak izvođenja opasnih skokova sa nekih neprimjerenih visina.

O autoru:

Željka Rakić uživa u pisanju tekstova, kao i čitanju dobre literature. Voli kreativne ideje. Pobornik je zdravog načina života koji uključuje pravilnu ishranu i redovnu fizičku aktivnost. Mnogo voli decu i rad sa njima, trenutno je i stalno zaposlena u toj oblasti. Završila je dva fakulteta te ima zvanje profesora književnosti i profesora razredne nastave. Autor je bloga Kad Perlica naniže slova

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica