Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O muževima sve najbolje

Grupa naučnika sa jednog veoma cenjenog instituta dugo se bavila jednim naizgled nebitnim pitanjem – kada tačno (i zbog čega) jedna jedinka muškog pola pomirljivo pristaje i preuzima ulogu – Muža. Blagorodnog, nezahtevnog, zdravog i bogougodnog. Čujem da su za to istraživanje dobijali dugo godina i dosta veliku platu i druge beneficije, ali to je neka druga tema. 

U svakom slučaju, precizan odgovor na to nisu pronašli jer se ispostavilo da muškarca Mužem učini – Supruga. Pa su i sve te njihove osobine nekako pre svega povezane s njom. Dakle, kopali su na potpuno pogrešnom mestu. 

Ali su barem fino živeli. Pametnjakovići.

U svakom slučaju, glava na panj ne pada sama.

A taj fini ples sa sagorevanjem u finalu, u najvećem broju slučajeva odigrava se tokom dugih godina natezanja, gajenja male dece, smanjivanja mišićne mase i ronjanja po neuslovnim kreditima. 

I onda, tog jednog posebnog trenutka kada se stvore optimalni uslovi, muškarac samopouzdano odbacuje svoje uspičeno spajdermen odelo, proredi mu se kosa i on opstane  – Muž. 

Kako je, tako je. Manje iskusnima to deluje porazno. A u stvari nije, uopšte. Kao Muž, on je daleko funkcionalniji, a i prijatniji. Jednostavno, više stvari može uspešno da obavi, bez đilitanja, što je za zajednički život daleko važnije od recimo savršenog kunilingusa. 

Ja, recimo, pripadam porodici u kojoj su žene strastveni kolekcionari Muževa. Ovakvi, onakvi, posvećeni, lažljivi, lepi, debeli, siromasi, pedigrirani...svakavih je bilo. Sa promenom životne faze, žene u mojoj porodici, menjale su muževe. 

I sada, kada ih sve zamislim i pogledam iz ptičije perspektive, svi ti Muževi na gomili – zaista deluju pre svega kao ogledalo svih tih mojih PraŽena. 

Profesije koje mogu ugrpziti brak

Dakle, svakom prema zasluzi: nekom deset s lukom, nekom trista grama mlevenog Muža na Večitom Službenom putu. 

Meni, na primer, ovo drugo. 

Ne mogu da se zahvalim dovoljno životu što je uočio da moj duh tiho i nesretno cvili i lagano umire usled svakodnevne komunikacije na razini Muž-Žena koja se tokom godina svede na: "Al’ su su skupe paprike na pijaci!".

Zbog toga je mene Bog prvo lepo razveo, jer BivšegMuža niko iz kuće nije mogao da izbaci (osim kad ide na pijacu), a potom mi dodelio mog Voljenog Muža na Večitom Službenom Putu. 

Svake tri nedelje, a na jedan dan, u našoj kući zavlada romantična atmosfera ugađanja, strasti i ljubavi. Ja kuvam, kikoćem se i nosim štikle. Već s prvim sumrakom i pranjem nogu sve dece, realnost počinje da kezi svoje zube i gasne se disko kugla u našoj spavaćoj sobi. 

Sutradan, koncentracija popušta, do ručka se nekako dovučemo bez konflikta, ali nakon obroka počinje zveckanje mačeta čije se oštrice sijaju pod sunčevom svetlošću. 

Ja spretno uskačem u svoju ratnu opremu i zauzimam borbeni stav. Rat počinje nenadano, ali ne i podmuklo, a borba prsa u prsa odvija se junački i traje dok god ne shvatimo da su deca opet gladna i da mi više i ne znamo u ime čega se boj poveo. 

S ranama i zavojima, negde posle ponoći, moj VoljeniMuž ćopajući pakuje svoj kofer i kreće na službeni put. 

Ja mu kao sena mašem s prozora belim rupčićem kojim brišem kako suzice, tako i krv s mačete. Oh, dušo, zar ideš?! Moraš?!!! Toliko se uživim da bih mogla da se zakunem da mi je istinski krivo.

A sutradan, kada se otvore prozori i u kuću uđu prvi sunčevi zraci, ja skačem i posebno nadahnuta sričem lepo, ljubavno pismo svom VoljenomMužu. 

Deca pitaju za tebe. Kada ćeš nam doći. Čekamo te. 

Moj VoljeniMuž je prirodno srastao s mojom šizofrenijom. Moja ljubav je beskrajna i apsolutno uslovljena njegovim službenim životom. Molim se svim poznatim i nepoznatim Bogovima da mu karijera napreduje i razvija se, a u skladu – s mojim potrebama. Jer dani koje ipak povremeno provede kod kuće – žuljaju nas kao tesne gaće: neko vreme bude super, ali onda postane nesnosno. Ipak je čovekovo najprirodnije okruženje, naučnici su dokazali, da šeta i skače gologuz. 

Oh, volim taj supružničko-samotni život, prokleta sam. A čini mi se da voli i on, što naravno, ne bi priznao nikada...

Ali i ne mora. Istina je naučno dokazana. 

On je moj VoljeniMuž, moje ogledalo koje savršeno kreira stvarnost kakvu god ja poželim.  

Izvor: Gaga Blues

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica