Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispovest mame koja je uhapšena zbog disciplinovanja deteta!

Iz velike potrebe da zaštite svoje dete i da ga izvedu na pravi put, većina majki se služi različitim tehnikama i načinima discipline. Ipak, ova mama se ponela prilično iznenađujuće. Evo i zašto...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Samara je mama jedanaestogodišnjeg dečaka koji je često tema njenih blogova. Zalagajući se za sopstveni način vaspitanja deteta, i držeći se njega do kraja, izazvala je buru komentara na mnogim internet stranicama. 

Ubeđena da radi ispravnu stvar, napisala je i podelila svoju priču. Ovo je njena ispovest....

"Ja nisam majka kakva bih želela da budem, ali nisam ni majka kakva je moja majka bila. 

Moji roditelji su se služili svim mogućim lažima, zbog čega sam danas izgubila stpljenje. Kada sam isfrustrirana- vičem, a ponekad se dešava i da sam previše umorna da bih mogla u potpunosti da odvojim vreme i da se posvetim detetu. Ali, i pored toga, moj sin je bez ikakve sumnje voljeno biće.

Pogledajte i Šta sve brine mame dečaka tinejdžera

Ja sam odrastala bez ljubavi roditelja, često ignorisana i zapostavljena. Bila sam dobar đak, odlična u matematici i jezicima. Stalno sam radila na sebi želeći da oduševim sve i da na neki način zaslužim ljubav svoje majke.

Ona nije bila takva prema meni namerno. Ona je jednostavno bila samohrana majka, koja je morala da radi tri posla kako bi uspela da izvede na put nas šestoro dece. Iskreno, moja majka je radila najbolje što je znala i umela.

Ali se to mnogo odrazilo na nas same i naš život.

Pogledajte i Vaspitanje dečaka: Od maminog sina do uzornog muža i oca

Potpuno suprotno od načina mog vaspitanja i odrastanja, trudim se da svakodnevno slavim uspeh svoga deteta. On ima veliko poverenje u mene koje ja nikada nisam osetila u svojoj porodici. Moj sin i ja pričamo jedno sa drugim, volimo se, i na taj način pokazujemo ljubav.

I pored svega toga- moje dete se plaši mene. Da. Kao majka, ponekad mogu biti jako zahtevna. Prihvatam sve njegove želje i trudim se da ih ostvarim.

ALI...

Nikada ne tolerišem nepoštovanje. Kada povisi ton ili previše priča, momentalno dobija upozorenje. Ako ne promeni ton i ponašanje, uvek snosi posledice.

Pogledajte i Fizičko kažnjavanje dece: Tri pitanja koja roditelji sebi moraju da postave

Veoma često ga kažnjavam i zabranjujujem neke stvari. Trenutno mu je na duže vreme zabranjeno korišćenje tableta. Ranije, zbog nedoličnog ponašanja je dobijao kazne zbog kojih je propustio nekoliko druženja sa drugarima.

On je već upoznat sa tim da sa vremena na vreme mora da pomogne u nekim kućnim poslovima, za koje dobija mali džeparac. Znam da većina njegovih drugara to ne radi, ali znate šta? On ne mora da bude savršeno dete, ali mora stalno da pokušava da bude što bolji, i da daje sve od sebe. 

Pogledajte i Roditeljska podrška ključna za pravilan razvoj mališana

Ja sam samohrana majka. Ako ne usadim u njega određenu dozu straha sada kada je mali, on će me "pojesti živu" kada bude bio tinejdžer. U tom smislu, mnogo puta mi se desilo da sam ispala pregruba, odnosno tako bi me svako okarakterisao zbog mojih naglih i burnih reakcija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica