Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tate, ovo nikako ne izgovarajte u porođajnoj sali!

Prisustvo partnera u porođajnoj sali, svakako može da ulepša i olakša iskustvo porođaja, ali često mnogi od njih ne razmišljaju šta će reći…

  Izvor: Foto: Shutterstock

Drage buduće tate, ako ste odlučili da budete uz svoju suprugu na porođaju, birajte svoje reči vrlo pažljivo, ako ni zbog čega drugog, onda bar kako bi vam oprostila zbog svega kroz šta trenutno prolazi.

Evo šta ne biste smeli ni u ludom snu da izgovorite:

Izgledaš užasno

Imajte na umu da vaša draga prolazi kroz agoniju već satima, pa pažljivo birajte reči. Ona je i više nego svesna da u tom trenutku nije ni blizu Megan Foks, ali ako joj to i kažete svakako nećete osvojiti simpatije. Umesto toga, mnogo bolje bi zvučalo “Izgledaš neverovatno”, “Ti si najlepša mama na svetu”… Takvim komplimentima osiguraćete svoju bezbednost kada se porođaj završi.

Povezane vesti

Bebina glava je kao fudbalska lopta…

… “Izgleda kao da je izašla iz bokserskog ringa” ili “Zaboga, da li će zauvek imati ovolike uši?” Čak i najsmešniji vic o bebinoj kosi sigurno neće izmamiti osmeh kod vaše supruge. Umesto toga, verovatnije je da ćete izazvati krokodilske suze. Za nju, ova beba je najsavršenija i najbolja i najlepša. Dakle, bez obzira šta stvarno pomislite kada ugledate svoju bebu, ne izgovarajte to naglas.

Umirem od gladi

Vaša lepša polovina je satima već bez gutljaja vode, tako da nemojte ni da se usudite da u tom trenutku iznesete svoje patetične telesne potrebe. Pa čak i ako ste džepove napunili čokoladicama (za svaki slučaj), ni ne pomišljajte da ih jedete ispred nje.

Boli me glava

Ili još gore "Ne osećam se dobro. Šta misliš, da nisam možda teško bolestan?" Ovo eventualno možete da podelite sa babicom, ali verujte da ni kod nje nećete izazvati pozitivnu reakciju. Ono što možete da uradite jeste da patite u tišini i potrudite se da izdržite šta god da vas muči, kao pravi muškarac, ako je to moguće.

Umoran sam

Zaista? ZAISTA?! Mogu li vam reći da je to najgora, ali najgora stvar koju možete reći ženi u trenutku kada svom svojom snagom pokušava da iz sebe “izbaci” jedno ljudsko biće. Nemojte da pomislite ni da zevnete pred njom, osim ako ne želite da vas nešto pogodi…

Povezane vesti

Ove stolice su tako neudobne

Žaljenje na vašu komfornost, dok se ona oseća kao da leži na usijanom limu, nije ni malo preporučljivo. Ponavljamo, patite u tišini, to je najbolje rešenje u svakom smislu. I, ako vam je zaista stalo do nje, ne bi bilo loše da se izbušite iglicama poput Vudu lutke, ne bi li joj pokazali da ste u potpunosti uz nju i sa njom u ovoj avanturi. 

Ljubavi, možeš li malo da se stišaš?

Ako će nešto dovesti do toga da bude još glasnija, onda je bez sumnje ovo. Dakle, bez obzira koliko se dere, vrišti i ciči, vaš posao je da je držite za ruku, brišete joj čelo i stisnete zube dok se sve ne završi. 

Hoćeš li uskoro?

Očekujte šamar za ovo, osim ako vam žena nije Majka Tereza.

Pitam se koji li je rezultat utakmice…

Ne, ne i ne! Bez obzira koliko vam nedostaje stvarni život van porođajne sale, moraćete da odolite svojim interesovanjima dok beba ne dođe na svet. Za vas nema uživanja van ove sale, jer vi patite zajedno sa suprugom i ne interesuje vas ništa drugo. Ni fudbal, ni košarka, ni pivo, ni hrana ni dešavanja u svetu. Samo ona. Zapamtite to.

Da li te boli, draga?

Ma ne, šta je to? Sitnica.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica