Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majka troje mališana: Nikada nisam uspela da zavolim decu svog muža

Iako se godinama trudila da stvori bolje odnose sa decom sadašnjeg partnera, nikada nije u tome uspela. Pročitajte priču Katrine Simons koja će vas možda iznenaditi…

 Izvor: Foto: Flickr/David Amsler

Katrin ima trideset i pet godina i majka je troje dece. Otkako živi s novim partnerom u zajednici njena porodica se uvećela za još troje dece kojima je ona maćeha. 

Kevin i Katrin su zajedno tri godine i kada su odlučili da izgrade zajedničku budućnost Katrin je obećala sebi da će voditi računa o sve šestoro dece kao da su njena i da neće praviti razliku. Ipak kako je vreme prolazilo, Katrin je shvatila da nije uspela ni na jednom polju da izjednači svoju decu s Kevinovom. 

Pogledajte i Zašto „maćeha i očuh” uvek zvuče tako negativno

“Istina je da ne volim Kevinovo troje dece kao svoju decu i mislim da nikada i neću. Osećam da je tako i s njihove strane”, kaže Katrin. 

“Možda vam zvuči sebično i nemoguće, ali mislim da većina žena koja se nalazi u mojoj ulozi oseća isto. Priznanje da ne volite decu svog partnera je slamanje tabua. Svi očekuju od vas da ćete drugoj deci odmah otvoriti svoje srce i osećati prema njima isto kao prema svojoj”, nastavlja ona.

“Znam da se mnoge žene osećaju upravo kao ja i da osećaju da nisu uspele jer ljubav koju treba da osećaju jednostavno nije tu”. 

 Izvor: Foto: Profimedia Pogledajte i 10 istina koje bi svaka maćeha trebalo da zna

“Iako sam smatrala sebe požrtvovanom majkom bilo mi je mnogo teže nego što sam mislila da prihvatim Kevinovu decu. Ne možete isto voleti svoje dete koje ste devet meseci nosili u stomaku i zatim ga odgajali iz dana u dan i gledali ga kako odrasta, kao tuđe dete”, smatra Katrin. 

"Kevinovoj deci je od samog početka bilo teško da žive po mojim pravilima, a moj posao se duplirao". 

Kevonova bivša žena je deci dozvoljavala da idu kasnije u krevet za razliku od Katrin i to je bila samo jedna sitnica koja je pravila komplikacije. Kevinova ćerka nije volela Katrin od trenutka kada je shvatila da su stvari postale ozbiljne među njima. 

“Nisam uspela da izgradim dobar odnos sa Kevinovom decom niti da razvijem dublja osećanja. Srećna sam sa svojom decom i jako je teško voleti decu kojima nije važno šta je vama bitno”. 

“Sve što sam pokušavala da ih naučim i smatrala ispravnim, Kevinova bivša žena, njihova majka im je govorila drugačije”. 

Kevin i Katrin treba da se uzmu sledeće godine. Kevinova ćerka je već odbila da prisustvuje na venčanju, ali su oni odlučili da i to preguraju zajedno. 

“I sama sam imala maćehu. Na početku stvari nisu bile sjajne, ali na kraju sve je bilo kako treba. Danas je moja deca zovu Nana i viđamo se redovno. Nadam se da će na kraju tako biti i za mene i Kevinovu decu. Sve što mogu je da se nadam”.

Izvor: Super žena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica