Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uradi sam: Lutkice od vune i štapića (FOTO)

Potpuno originalnu igračku za svoju devojčicu možete napraviti sami - i pri tome se dobro zabaviti! Pravljenje ovih lutaka ne zahteva više od 10-15 minuta, a rezultat će biti neverovatan...

  Izvor: Foto: Blogspot/Simply Plain Jane

Danas svako može da ode u prodavnicu i kupi lutku. Sećate li se jednostavnijih vremena, kada je svaka devojčica imala samo po jednu, a ukoliko je želela da se igra pomoću više lutaka, morala je da ih sama pravi i improvizuje?

Povezane vesti

Iako bi današnjim mališanima, kojim je sve dostupno, ovo moglo delovati komplikovano i prosto, pravljenje igračke je odličan način da se podstakne kreativnost, da se uradi nešto originalno i lično i da napravite dragocenu uspomenu.

Upravo je to slučaj s trima lutkama mame blogerke Džejn, koje joj je majka napravila pre dvadeset godina! Oduševljena činjenicom da su njene vredne uspomene iz detinjstva tako dugo opstale i da ima tako dragocene svedoke prošlog vremena i majčine ljubavi, odlučila je da podeli njihove fotografije sa svojim čitateljkama. Kako bi ih zauvek sačuvala, Džejn je ovim lutkicama napravila savršen krevet i to od kutijice koja je, takođe, uspomena od njene mame.

Povezane vesti

Evo kako i sami možete napraviti ovakve lutke.

Potrebno je (za jednu lutku):

  • tri duža štapića (ražnjića)
  • tanja vuna za pletenje različitih boja
  • lepak za drvo

Povezane vesti


Foto: Blogspot/Simply Plain Jane

Kako napraviti lutku?

Dva štapića prislonite jedan uz drugi i na jednom kraju ih zalepite.

Preostali štapić prepolovite, a zatim ga postavite negde pri vrhu gornjeg dela dugačkih štapića tako da formira ruke, kao na fotografiji.

Povezane vesti

Površinu štapića možete premazati lepkom kako bi se vuna lakše i brže fiksirala.

Nakon toga, počnite da obmotavate ovu malu konstrukciju vunom. Mogli biste vunicom preći i ispod štapića koji predstavljaju ruke kako bi se oni fiksirali u pravilan položaj.

Gornji deo dugačkih štapića trebalo bi da posluži kao glava. Na ovom delu namotajte više vune kako biste dobili okruglast oblik. Za kraj, možete uplesti vunicu koja bi poslužila kao kosa.

Povezane vesti

Upotrebljavajte različite boje za haljine lutaka, pravite im različite frizure i sa svojom devojčicom uživajte u kreativnosti!


Foto: Blogspot/Simply Plain Jane

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica