Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko često treba prati kosu?

Odlagati pranje kose ili činiti to svakog drugog-trećeg dana?

 Izvor: Foto: Shutterstock

Poslednjih godina, broj šampona za suvo pranje kose drastično se povećao. Da li nam upotreba ovog preparata čini uslugu ili nanosi štetu?

Povezane vesti

Ono što je osmišljeno kao pametan način da produžite svežinu svoje isfenirane kose pretvorilo se u sredstvo za ušredu vremena i novca, ali i učinilo prljavu kosu društveno prihvatljivom. 

Ispravite kosu prirodnim preparatima

Materije u šamponu koje apsorbuju prirodno ulje iz vaše kose čine da kosa izgleda čisto, a usput joj omogućavaju dodatnu teksturu i volumen... Ali koliko vremena bi trebalo da prođe pre nego što opet operete kosu? 

Većina šampona sadrži agresivne sastojke koji isušuju kožu glave, čineći da sveže oprana kosa izgleda oštro ili suvo. Zato obično izgleda bolje nakon dan-dva, kada se ulje ravnomerno rasporedi, da joj sjaj i omogući joj da se slegne.

Povezane vesti

Dan-dva bez pranja nije nikakav problem, međutim, ako danima gomilate naslage proizvoda za negu kose, rizikujete da poremetite ravnotežu na koži glave, pa se mogu javiti svrab, perutanje, pa čak i opadanje kose!

Kako je svaka osoba drugačija, najbolje bi bilo da sami odredite šta najbolje funkcioniše za vas. Ako počnete da osećate navedene simptome, to znači da ćete morati da počnete češće da perete kosu, piše Superžena.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica