Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zahvalila se maćehi svoje ćerke: Ti si dar od Boga!

Pismo koje je jedna majka poslala novoj ženi svog bivšeg supruga raznežilo je sve...

 Izvor: Foto: Internet

Nakon razvoda, Kandis Kari mislila je da će maćeha njene ćerke biti antipatična i loša, ali je pogrešila. Zbog toga, napisala je pismo zahvalnosti u kojem izražava poštovanje i ljubav prema njoj.

PROČITAJTE I...Zašto „maćeha i očuh” uvek zvuče tako negativno

Maćehi moje ćerke

Nisam te želela u njenoj blizini. Ti jednostavno nisi bila deo plana. Dok sam odrastala i sanjala o svojoj porodici, ti nikad nisi bila deo sna. Plan je bio da moju porodicu činim ja, tata moje dece i deca, a ne ti.

Sumnjam da si i ti ikad želela mene u svom životu. Sumnjam da si planirala da budeš majka detetu koje nisi rodila. Mogu da se kladim da je tvoj plan bio sličan mome i da u njemu nismo bile moja ćerka i ja. Sigurno si mislila da ćeš majka postati onog dana kad rodiš dete, a ne kad se udaš za mog muža.

PROČITAJTE I...10 istina koje bi svaka maćeha trebalo da zna

Ali Božji planovi nisu uvek isti kao naši. Kada se moja porodica podelila i kada su nastale dve porodice, znala sam da ti dolaziš.

Mislila sam da si zver i da moja ćerka neće hteti da te prihvati kao majku. Nadala sam se da nisi toliko privlačna i molila se da se moja ćerka ne ugleda na tebe. Njen otac je planirao da se skrasi po drugi put. Ja nisam želela da se suočim sa činjenicom da će druga žena biti majka mom detetu dok sam ja odsutna.

A onda si ti došla

Nisi bila onakva kakvom sam te zamišljala. Trebalo je da izgledaš grozno. Ali nisi tako izgledala – bila si prelepa. Trebalo je da budeš stara i zla. Ali ti si bila slatka i mlada žena.

Osujetila si moje planove

Po tvom izrazu lica shvatila sam da je i tebi bilo teško da upoznaš mene. Moje srce se istog trena smekšalo. Proklet bio tvoj osmeh! Mislila sam da ću te mnogo mrzeti! Zašto si uništila moj plan?

Ubrzo sam ti postala zahvalna

Ti si prihvatila našu ćerku od samog početka i bezuslovno si volela oboje, i nju i njenog tatu, a to je najbolji poklon za mene. Uključila si našu ćerku u sve što radiš i ona se pored tebe osećala voljeno i prihvaćeno. Njen odnos sa ocem stavila si iznad vašeg odnosa, a samo hrabra i smela žena zna kako to da uradi sa stilom.

PROČITAJTE I...12 stvari koje maćeha ne bi smela da izgovori

Kada smo se njen otac i ja razveli, znala sam da će u njenom životu biti trenutaka kad neću moći da budem uz nju. Zahvalna sam ti što si ti tu u mom odsustvu. Zahvalna sam ti što razumeš njene tinejdžerske godine i trudiš se da joj udovoljiš. Njoj je potrebna majaka i u toj kući, a ti to umeš.


Znam da je naša situacija retka


Poštovala si moju poziciju majke od samog starta. Poštujem to što se konsultuješ sa mnom kada te pita za neki savet. Ne dešava se tako često da majka i maćeha jedna drugoj šalju poruke kako bi se podsetile da vole jedna drugu. Ti si dar od Boga.

Naša ćerka će odrasti sa više ljubavi nego što sam ikad mogla da zamislim

Nije ona birala da joj se roditelji razvedu, ali iako to ne bih poželela nijednom detetu, zahvalna sam što ona sada ima četvoro roditelja koji je vole i poštuju, a koji se i međusobno vole i poštuju. Zbog toga je ona saosećajna i razume da neuspeh u jednoj oblasti često znači uspeh u drugoj.

PROČITAJTE I...Kako razvod utiče na kasniji odnos roditelja i dece


Ona te uvek ushićeno zove i priča ti svoje priče kada dođe kod mene, a meni srce u tim trenucima preskače od sreće. I svaki put uživam u tvom toplom prijateljskom zagrljaju kada se vidimo.

Znam kako izgleda kada majka ne prihvati maćehu. Ja sam više nego zahvalna što si ti zaista dobra osoba za moju ćerku. Hvala ti što si dovoljno zrela, što me poštuješ i odgajaš dete zajedno sa mnom.


Obećavam ti da ću uvek poštovati tvoj uticaj na našu ćerku

Obećavam ti da nikad neću umanjiti tvoju važnost u njenom životu i nikad ti neću reći da nisi njena majka. Obećavam ti da ću je odgajati učeći je da u svom životu ima dve hrabre žene koje imaju smelosti da joj obe budu majke. I molim se da ona nikad ne dođe u našu situaciju – čak i ako je ovako mirna. Ipak, tada će znati kako izgleda udruženo roditeljstvo.

PROČITAJTE I...Brak posle razvoda


Dragocena ženo, ti si redak i prelep dragulj. Bog te blagoslovio, volim te.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.


Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica