Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je šestoro dece previše dece?

Kako današnje društvo gleda na velike porodice i kako se osećaju mališani koji imaju veći broj braće i sestara? Pogledajte simpatičnu priču o tome...

 Izvor: Foto: Instagram

"Gde god da je pođeno, mi smo 'ona porodica s šestoro dece'", počinje svoj blog pod nazivom "Velika porodica znači više ljubavi" mama blogerka Deniz Kortez. "Moja deca su sada starija, pa više nema reakcija kakvih je bilo kada bi moj muž poređao svu decu u liniju dok idemo tržnim centrom. Mogli ste da vidite ljude kako nas posmatraju i broje, njihove usne kako oblikuju reči: 'jedan', 'dva', 'tri', 'četiri', 'pet', 'šest', 'oh'..."

Povezane vesti

U današnje vreme, napominje Deniz, velike porodice su veoma redak prizor - čak i u američkoj latino zajednici za koju postoji stereotip da je čine mahom veće porodice. Zbog toga je okružena decom koja često nemaju ni brata ni sestru, a Deniz uživa da ih posmatra i čudi se neverovatnim razlikama između te dece i njenih mališana. Ipak, nedavno ju je jedan komentar njenog sina podstakao da razmisli o tome kako se oseća dete koje je samo jedno od šestoro.

Naime, tokom proslave rođendana jednog drugara Denizinog četrnaestogodišnjeg sina, dečak se zagledao u sto prepun poklona. Po povratku kući, otkrio je svom starijem bratu šta je na njega ostavilo snažan utisak.

"Trebalo je da vidiš koliko je poklona dobio! Bilo ih je tako mnogo! Njegovi pokloni su prekrili ceo sto, a bilo ih je ina podu", u dahu je rekao uzbuđen Denizin sin, a potom zamišljeno dodao: "Ja nikada nisam dobio toliko poklona. Verovatno zato što ljudi moraju da kupuju poklone i mojoj braći i sestrama..."

Povezane vesti

Deniz je zato pokušala da mu objasni da je on srećniji od svog drugara jer, iako je u njihovoj kući bučnije, neurednije, finansijski lošije, iako neko u svakom trenutku liže sladoled i potrebna im je večnost da se spreme i izađu iz kuće, to znači da ima više ljubavi svuda oko sebe.

"Pokloni su privremeni", piše Deniz. "Imati braću i sestre (bez obzira na to želite li veliku porodicu ili ne) znači da nikada nećete čeznuti za društvom, smehom, pažnjom, zabavom, ljubavlju, nestašlukom i pomoći. Oni su urođeni najbolji prijatelji", završila je Deniz i tekst završila fotografijom svoje dece.

Slažete li se s njom?

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica