Sjajna šminka u nekoliko poteza

Podloga
Za lep ten, zaštitu od sunca i negu kože izaberite toniranu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom 15, umesto neke teške podloge (kao što su tečni i kompaktni puderi). Možete je staviti brzo, ona je veoma laka za upotrebu i dovoljno praktična da će, čak i ako je ne razmažete savršeno ili ne izaberete nijansu koja u potpunosti odgovara boji vaše kože, lepo izgledati na licu.

Ukoliko imate problem sa tamnim podočjnacima obavezno koristite korektor. 

Rumenilo

Pažljivo birajte boje. Suptilna nijansa breskve odgovara različitim tonovima kože i može se koristiti kao rumenilo i kao senka. Za topliji izgled, koristite bronzer koji ćete naneti laganim potezima kako biste izbegli tamne mrlje i pruge.

Maskara
Predlažemo da odaberete vodootpornu maskaru, kako bi izdržala jedan "majčinski" dan (znojenje, iznenadne suze radosnice, prskanje vodom...).

Ruž za usne
Izaberite dugotrajan ruž (neće se skinuti kada budete ljubili svoju decu) ili sjaj koji će vašim usnama dati vlažnost, a neće zahtevati pedantno nanošenje koje inače karmini zahtevaju.
Takođe, dobar ruž možete koristiti i na obrazima i kapcima.

Profesionalci kažu da, ako imate samo toliko vremena da uradite jednu stvar na licu, stavite ruž - on će vas sigurno ulepšati!

Kako napraviti savršenu fizuru u tri koraka, saznajte na sledećoj strani...

PageBreak

Uređena kosa je pola posla do dobrog izgleda

Dobra frizura
Umesto da se "borite" sa svojom kosom, napravite frizuru u skladu sa njenom prirodom, bilo da je ona kovrdžava ili ravna. Na taj način ćete uštedeti mnogo vremena. Važno je da budete dobro ošišani jer će samo tako vaša prirodna kosa izgledati lepo i bez nameštanja.

Trake i šnale kao pomoć
Ako nemate vremena ili novca za dobru frizuru, aksesoari poput traka za kosu, su jeftin način da svoju kosu uredite brzo. Vezan rep je vanvremenska frizura. Ako želite, koristite kremu za oblikovanje kose za kontrolu lepršavosti. Veliki broj kratkih tutorijala postoji kako da napravite jednostavnu i lepu frizuru u nekoliko koraka.

Šampon za suvo pranje
Ukoliko nemate vremena da operete kosu postoje i šamponi za suvo pranje koje trebate pažljivo da koristite u zavisnosti od boje kose zbog praha koji oni ostavljaju.

Priredila: Ana Pantić