Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upis u vrtić ili detinjstvo provedeno isključivo pored mame?

Mama Vitni Bartel odlučila je da jedino ona brine o svojim sinovima i da ne dopusti da oni ni deo svog dana provedu u vrtiću. Razlog za to nije jednostavan...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kako Bartelova objašnjava u svom blogu, ona nije odlučila da njeni mališani ne pohađaju vrtić zbog toga što je to preskupo ili iz razloga što ne želi da se od njih odvoji ni na nekoliko sati, već je njen razlog znatno komplikovaniji.

"Prestrašena sam toga da će neko drugi čuvati moju decu", piše Vitni Bartel.

Kako priznaje, iskustva iz njenog detinjstva naterala su da je razmišlja na ovaj način i neprestano brine o bezbednosti svoje dece kada se nađu pod tuđim nadzorom.

"Prvi vrtić u kojem sam bila bio je još lošiji od užasnog", kaže Bartelova. "Sećam se da sam preklinjala mamu da ostane svaki put kad bi me odvela tamo."

Naime, u tom vrtiću spavalo se u vrećama za spavanje, a Vitni je striktno bilo zabranjeno da spava pored svog brata iako je bilo očigledno da je potpuno prestrašena. Međutim, nije samo to iskustvo ono što je u ovom vrtiću toliko obeležilo Vitni da danas ne želi da nijedno od njene dece upiše u ovu dečju ustanovu.

Kako objašnjava, jedna devojčica, stara 2 do 3 godine, iskrala se iz sobe u vrtiću dok su ostala deca spavala i uskočila u ograđen prostor za igru. Tu je unela i neku igračku-muzički instrument i, kada je pokušala da preskoči ogradicu, obmotala je žice instrumenta oko vrata. Neminovno, došlo je do smrtnog ishoda, piše Vitni.

"Kada među naslovima naiđem na ovakve priče, osetim da mi je zaista fizički loše", kaže Vitni i podseća na nemili događaj iz Teksasa, koji je pre nekoliko dana zgrozio svet – vaspitačice su vezivale decu za krevete jer su odbijala da spavaju.

"Znam da je većina ustanova za brigu o deci u redu", napominje Bartelova, "ali me one ipak smrtno plaše. Roditelji nikada nisu isuviše oprezni kada treba da izaberu osobe kojima će poveriti svoju decu."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica