Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti za bezbedne zimske praznike

Kako biste praznike proveli u radosti i veselju i izbegli nezgode, Asocijacija potrošača Srbije je u saopštenju za javnost iznela stavke na koje treba obratiti pažnju...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Praznici su period kada se troši više nego uobičajno, pa u skladu sa tim raste i roba sumnjivog kvaliteta, upozoravaju u saopštenju.

Roditelji bi takođe trebalo obratiti pažnju kakvim ukrasima ukrašavaju dom i jelku. Ne preporučuju se jestivi lampioni ili stakleni, jer se mališani mogu poseći , a ljubimci srušiti čitavu dekoraciju kako bi došli do ukusnih lampiona.

Kada je u pitanju novogodišnja jelka, pri odabiru treba biti izuzetno opezan. Nije najvažnije da li će to stablo uklopiti sa čitavom dekoracijom, već voditi računa koje će mesto zauzeti u domu. Preporučuje se što dalje od kamina, radijatora, kao i birati veštačka stabla otporna na vatru.

Lampice i različita rasveta koja ukrašava prostor tokom praznika isključiti pre nego što krenete na spavanje ili kad niste kod kuće. Neophodno je i proveriti utičnice i da li su oštećeni kablovi. Loš utikač može dovesti do spoja i izazvati strujni udar.

Kako bi svojim mališanima uneli pravni Božićni duh u domove, mnogi roditelji kupuju veštački sneg u nedostatku pravog. Međutim, veštački sneg može da iritira respiratorne organe ako se udiše, zato je neophodno pažljivo pročitati etikete i deklaraciju na ovom proizvodu.

Iz Asocijacije upozoravaju i roditelje da kontrolišu paketiće koje kupuju za svoje najdraže. Ukoliko ne žele da troše svoje vreme na kontrolu, najbolje rešenje je da se sami potrude i naprave poklone za svoje mališane.

Pri odabiru hrane voditi računa o roku trajanja, a kada su igračke u pitanju birati one bez oštrih ivica, kao i da li odgovara uzrastu vašeg deteta. Sva ta upozorenja možete naći ukoliko pogledate deklaraciju igračke.

Ukoliko obratite pažnju na ova upozorenja i postupate u skladu sa njima, sigurno ćete izbeći dodatne nezgode i uživati sa svojom porodicom u predstojećim praznicima.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica