Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majke takmičarke - kako se nositi sa njima

Da li u svom okruženju imate majku koja misli da je njeno dete mnogo bolje od druge dece? Naučite da se na pravi način postavite prema "majkama takmičarkama".

  Izvor: Foto: Shutterstock

Jedna od većih prednosti sporta jeste što uči decu timskom radu, prijateljstvu i pravednosti na terenu. Međutim, ponekad se dešava da roditelji malih sportista uspeh u takmičenju uzimaju previše ozbiljno, izazivajući neprijatnosti ne samo svojoj deci već i drugim roditeljima.

Ako vam je dete sportista, moguće je da ste već primetili onog oca ili majku koji, umesto da sa tribina navijaju za svoje dete i šalju pozitivne poruke podrške, uporno nervozno gunđaju i uzivkuju instrukcije kako bi dete igralo bolje.

Kako izgleda "majka takmičarka"?

Podrazumeva se da svaki roditelj želi najbolje za svoje dete i pokušava da nađe dobre načine da ga podstakne i motiviše za uspeh u životu. Kompetitivna majka, odnosno "majka takmičarka", se razlikuje od drugih po ubeđenju da je njeno dete mnogo bolje od drugih, i da zaslužuje poseban tretman i privilegije.

Ova majka smatra da niko drugi ne može da uradi nešto bolje od njenog deteta, a ova ubeđenja se kod nje rađaju veoma rano. Ona često priča kako je njeno dete još kao beba bilo bolje od drugih: kako je manje plakalo, bolje spavalo, ranije propričalo itd.

Povezane vesti

Naučiti jednu ovakvu majku da shvati u čemu greši je veoma teško, ali ako se nalazite u njenom okruženju možete se postaviti tako da smanjite ličnu frustraciju pa čak i pomognete njenom detetu.

Izdvojili smo nekoliko saveta kako da ovo postignete (pogledajte galeriju):

Prevela i priredilaMilica Đurić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica