Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bebi kutak u maminoj sobi

Raspored prostorija u stanu je ponekad takav da je najjednostavnije rešenje da mama i beba imaju zajedničku sobu, bar na početku, dok je dete sasvim malo.

  Izvor: Foto: Shutterstock


Bebi kutak treba da se sastoji od kreveca, komode za odlaganje garderobe, polica za odlaganje neophodnih stvari koje uvek moraju da budu pri ruci. Kao komoda za prepovijanje bebe može da posluži mamin krevet ili dvosed.

Nameštaj koji treba da ima mama, jeste: krevet, ormari za garderobu, stočić sa ogledalom za ulepšavanje, udobna fotelja ili dvosed u kojoj će da hrani dete. U sobi uvek može da se nađe i neka stolica, stočić, police i drugo.

Ukoliko se desi da dete malo poraste a ne nađe se rešenje za njegovu sopstvenu sobu, moraćete da se potrudite da što bolje iskoristite prostor u "dostupnoj" sobi.

Soba za mamu i malu ćerku

Ova soba može da bude izrazito ženska, odnosno da se akcenat stavi na ženstvenost. Posebna pažnja može da se posveti dekorisanju sobe.

Predložila bih bledo roze ili bele zidove, dok u bebinom delu akcenat može da bude usmeren na boju zidova, pa da se taj deo okreči u tamno roze ili ciklama boju - ne treba zaboraviti da te boje ne treba da budu previše jake, već nežne.

Detalji: Mamin nameštaj može da bude beo, a bebin beo ili u braon boji. Poseban akcenat u sobi čine njeni detalji: zavese, jastuci, presvlaka za fotelju ili dvosed. Ovi detalji mogu da budu istog cvetnog dezena na beloj podlozi. Cvetovi mogu da budu veoma krupni i živahnih boja - krupni cvetovi neka se nađu u delu sobe koji je namenjen maminim potrebama. Predložila bih kombinaciju crvene, ciklame, bordo i braon boje, jer će se one slagati sa bojom zidova i ostaviće jak, ženstven akcenat. Motiv cveća može da se prenese i na bebine detalje: posteljinu u krevecu i ukrasne jastučiće, ali u mnogo sitnijoj varijanti.

Tepisi: Tepisi u sobi neka budu jednobojni - u braon, crvenoj ili bordo nijansi, ne previše dizajnirani. Soba može da se dekoriše i tepisima koji su izrađeni poput čipke, što je moderno. U tom slučaju, sami napravite porudžbinu za tepih. Vi birate dizajn, boju, veličinu i druge karakteristike. Jedan veći tepih treba da postoji u maminom delu, a jedan manji u bebinom.

Nameštaj: Delovi nameštaja kao što je stočić, mogu da budu i u staklu. Bilo bi dobro da maminu komodu krasi lepa lampa, ili vaza sa uvek svežim cvećem. Ali, neophodno je voditi računa da kasnije, kada dete počne da hoda, te stvari ne budu dostupne za njega, zbog bezbednosti. Privremeno, neke stvari mogu i da se uklone, da ne bi bilo neželjenih posledica.

Klupa može da bude deo dekorativnog nameštaja u sobi, ili ispred ulaza u sobu. Sa njom se diskretno najavljuje ulazak u žensko carstvo. Čipkastog dizajna, obojena pastelnim tonovima, upotpunjena ukrasnim jastucima, može da se smesti i na terasu.

Kupatilce:Ako se u blizini vaše sobe nalazi kupatilo, i njega možete dizajnirati tako da postoji veza kupatila i sobe u vizuelnom smislu. Ako u stanu imate dva kupatila, neka vam jedno bude dizajnirano u ženstvenom maniru. Možete da odaberete pločice u svetlo sivoj boji, ali tako da postoji kombinacija sivih jednobojnih pločica i sivih pločica sa konturama belih cvetova. Cvetnim pločicama možete da obložite jedan odabran zid, a drugi zidovi mogu da budu jednobojni, ali tako da se neki delovi naglase cvetnim pločicama. Podne pločice mogu da budu u beloj boji. Oko izbora dizajna može da vam posluži neki od časopisa ili, pak, konsultujte stručnjaka. Akcenat u prostoru može da bude poklopac za WC šolju ili zavesa za kadu - koji mogu da budu u roze boji ili u kombinaciji roze-belih šara.

Police i ormarići mogu da budu u beloj ili ciklama boji, u kombinaciji sa staklenim površinama - koje u kupatilu izgledaju elegantno i prenose poruku da je prostor čist kao u apoteci. Interesantni detalji su pažljivo odabrani peškiri ili dečje koritance. Znači, imate potpunu slobodu da se poigrate bojama. Važno je samo da ih uspešno uklopite. Za adekvatan učinak, vrlo često ne treba mnogo ulaganja, već malo više mašte. Za kupatilo je važno da li imate kadu ili tuš-kabinu, jer u drugom slučaju ćete teško moći da kupate bebu. Ukoliko je u pitanju tuš kabina, možete da unesete koritance u nju i da tako kupate bebu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica