Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodična putovanja: Najbolja mesta za letovanje sa decom na crnogorskom primorju

Odaberite najlepša mesta za letovanje sa porodicom na crnogorskom primorju.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ukoliko ste "tradicionalista" i držite se čvrsto crnogorskog primorja, najlepša mesta za letovanje sa decom su Petrovac, Rafailovići, Meljine, Zelenika i Radovići. U svim tim mestima je najbolje iznajmiti adekvatan privatni smeštaj, a soba može da se nađe i za pet evra dnevno po osobi.

Petrovac je malo primorsko mesto ukrašeno maslinama, narandžama, lovorom i leandrima, blage mediteranske klime, sa skoro 300 sunčanih dana u godini. Odlikuju ga brojni zalivi, duge plaže i male peskovite uvale, zbog čega  i jeste jedno od omiljenih porodičnih destinacija u Crnoj Gori.

Malo ribarsko mesto, Rafailovići, naslonjeno je na veliku peščanu plažu Bečića. Pešačkom stazom koja se proteže uz samu obalu za kratko vreme možete stići do Budve, koja je od Rafailovića udaljena oko 3 kilometra. Ukoliko se umorite od šetnje, na svakih 10 do 15 minuta tom rutom saobraća turistički vozić.

Što je dete manje, to je prtljag veći, pa se za putovanje sa bebama preporučuje automobil kao prevozno sredstvo

Odlazak u Meljine savetuje se svim roditaljima koji muče muku sa dečjim bolestima disajnih organa. Izuzetno korisna  vazdušna strujanja, mogu biti razlog više da se odlučite za ovo malo porodično mesto  sa nekoliko mirnih plaža. Na samo par kilometara nalazi se Herceg Novi zgodan za večernje šetnje.

Sa druge strane Meljina nalazi se Zelenika, malo i tiho primorsko mesto sa peščanim plažama, još jedno od mesta u kome najviše odsedaju porodice sa decom koje žele pravi odmor od buke i gužve.

Roditelji koji su letovali u Radovićima, na poluostrvu Luštica, i kupali se na poznatim plažama Plavi Horizonti i Krašići, često ga preporučuju i vraćaju mu se.

U svim ovim mestima najčešće je i najlepše iznajmiti adekvatan privatni smeštaj.

Bojana Stanković

Najnovije

Vesti

Porodica