Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti arhitekte: Kako organizovati elemente za igru u dečjoj sobi

Igra je veoma važna za razvoj detetove ličnosti. Imajte to na umu kada budete uređivali sobu za svoje dete.

  Izvor: Foto: Profimedia

Ukoliko želite da ubacite zanimljive elemente za igru u dečju sobu, potrebno je da soba bude odgovarajuće veličine, odnosno da zona za igru bude dovoljno velika i prostrana. Elemente za igru je poželjno uvesti pogotovo ako stanujete u kolektivnim stambenim zgradama, i ako vaše dete nema priliku da se svakodnevno igra na igralištu, kao i u drugim sličnim slučajevima. Igra je veoma važna za razvoj detetove ličnosti i u predškolskom, i u mlađem školskom uzrastu.

1. Krevet

Da biste od postojećeg kreveta napravili adekvatan element za igru, potrebno je da bude na sprat. Krevet na sprat može da bude konstruisan za dve, ali i za jednu osobu. U drugom slučaju, gornji deo služi za spavanje, a donji isključivo za igru. Pri kupovini nameštaja, ili ako ga naručujete, možete unapred da predvidite aktivnosti vašeg deteta.

Ceo krevet može da se prekrije šarenim platnom, tako da se napravi kućica. Samo platno može da bude poduprto drvenim gredama, koje se mogu ukloniti zajedno sa platnom kada potreba za igrom prestane.

Predlozi za kreativne roditelje

Kućica može da ima različite izglede, u zavisnosti od interesovanja i pola deteta. 

*Može da liči na dvorac, kućicu u cveću, ili da asocira na sport, avione i automobile. 

*Na platnu mogu da budu izrezani prozori ili otvori u različitim oblicima i veličinama. 

*Na gornji deo kućice može da se sa jedne strane pristupi merdevinama, a sa suprotne strane da se postavi drveni tobogan, pomoću koga dete može da se spusti na pod. Tobogan može da bude drveni, od istog drveta kao i ceo krevet, samo treba voditi računa da nagib ne bude previše veliki, i da dete može polako da se spusti na mek tepih ili prostirku. 

*Za krevet se mogu prikačiti penjalice, ali i ljuljaška.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica