Nekoliko jednostavnih saveta za negu kose, masažu glave, kao i trikova za njeno oblikovanje doprineće da vaša kosa zablista kao nekada.

1. Šetajte.

Puno kretanja u kombinaciji sa pravilnom ishranom i odgovarajućom negom veoma brzo će dati  primetne rezultate. To znači da je, kao i za kožu, važan preduslov za lepšu kosu, što češći boravak napolju.

2. Izmasirajte teme.

Kako bi koren kose bio snabdeven hranljivim sastojcima, jednom nedeljno snažno izmasirajte teme. Zatim kružnim pokretima nanesite ampule s vitaminima koje hrane koren i kosu čine jačom.

3. Skratite vrhove kose i tako je osvežite.

Rezultat će biti vidljiv odmah.  

4. Promenite sredstva za negu kose.

U toku zime, zbog nošenja kapa i šešira kosa se brže masti i prlja. Ukoliko vaša kosa spada u „normalan“ tip, razmislite o upotrebi nekog neutralnijeg šampona i regeneratora na bazi bilja.

5. Povećajte volumen.

Ako vaša kosa izgleda slepljeno, isprskajte je blagim lakom za oblikovanje, prebacite nadole i prosušite fenom. Ukoliko na fen stavite difuzer, specijalni dodatak za sušenje, frizura će vam biti još bujnija.

6. Osvežite boju.

Pravo je vreme da osvežite boju kose prelivom koji je neće oštetiti. Posavetujte se sa vašim frizerom oko izbora boje, koja će vašoj kosi povratiti sjaj. Ako se farbate sami, umutite farbu s troprocentnim hidrogenom i nanesite je na kosu celom dužinom. Za oštećenu kosu koristite hidrogen razblažen s malo vode. Dovoljno je da farbu na kosi držite od deset do petnaest minuta, a zatim je dobro isperite.

Kratak vodič za pravilan odabir sunčanih naočara #lepota #naočare #majke #moda #sunce #moda

Posted by YuMama on Thursday, March 23, 2017