Iako trendovi nastoje da se smenjuju tokom vremena, izbor boje u enterijerima, deluje kao daleko veća konstanta. Kada se radi o pojedinačnim prostorijama u enterijeru, određene boje su popularnije od drugih i to sa dobrim razlogom. Na primer, plava je prilično hladna boja i savšreno se slaže sa gotovo svim stilovima i temama dizajna, a najpopularnija je u kuhinjama, dnevnim boravcima i spavaćim sobama. U dečijim prostorijama, izbor boja postaje prilično komplikovan. Međutim, kako stručnjaci navode, zelene i žute nijanse, predstavljaju najbolje polazne tačke, a danas ćemo vam predstaviti sve prednosti predivnih zelenih tonova u dečijim sobama.

Stvaranje neutralnih pozadina

Dizajneri uvek sugerišu da je najbolje opredeliti se za neutralne pozadine u dečijim sobama, one koje mogu biti sa lakoćom oblikovane u bilo šta što vam je potrebno tokom vremena. Pošto deca rastu prilično brzo i njihove preference mogu biti menjane rapidno, održavanje jedne teme previše dugo jednostavno nije moguće. Sobe u beloj, sivoj ili čak, elegantnoj pastelnoj nijansi, omogućuju promenu akcenata sa lakoćom. Najbolji način za unošenje zelenih tonova u ovakvu relaksirajuću postavku jeste putem akcentnih zidova. Ponavljanje boje akcentnog zida upotrebom draperija ili posteljina, potpomaže stvaranju koherentnog izgleda.

Prevazilaženje akcentnih zidova

Ukoliko vam akcentni zidovi deluju kao previše jednostavna ideja, onda se možete opredeliti za dečiju sobu obeleženu zelenom bojom sa svih strana. Ponovno krečenje postojeće dečije sobe predstavlja komplikovan zadatak, ali rezultat je jasan i ukoliko vaša deca provode veliku količinu vremena zabavljajući se, učeći i igrajući u svojoj spavaćoj sobi, onda je zelena boja pravi izbor koji će im doneti veću kreativnost i vedriji ambijent. Svetlije nijanse zelene boje predstavljaju prijatnije izbore kada se upotrebljavaju u nešto većoj količini, ali za tematske prostorije tropske inspiracije, tamnije nijanse takođe deluju kao kod kuće.

Dekor koji dodaje zelenu boju

Ukoliko ponovno krečenje zidova nije opcija, onda jednostavno dodavanje dekorativnih predmeta zelene boje može pružiti prostorijama osvežavajuću transformaciju. Plakar u sobi za bebu, kauč u uglu maslinasto zelene boje, uzglavlje kreveta u pastelno zelenom tonu ili čak krevet na sprat u bogatoj zelenoj nijansi, mogu predstavljati vaš izbor u okviru dostupnog budžeta, dok su komadi nameštaja nešto što svaka soba zahteva, ali i idealna polazna tačka. Kao uvek, ponavljanje boje zelenim vazama, posterima ili ostalim dekorativnim komadima, može kreirati dodatni stilski uticaj.

Priroda poseduje ono što drugi ne

Prirodne karateristike predstavljaju prednost koju ostali dekorativni predmeti ne poseduju. Dodavanje zelenila u dečije prostore putem sobnih biljaka, svakako dolazi kao najprogresivnije rešenje. Ono neće samo pružiti organski oblik sobi i popraviti ukupan nivo spokoja u istoj, već će deci stvoriti mnogo zdravije životno okruženje. Jednostavno postavite jednu vrstu u ugao svoje prostorije i postanite svedoci moći zelene boje u prirodnom formatu i njene mogućnosti unošenja prefinjene elegancije u dečiji ambijent.

Pogledajte u galeriji još predloga za uređenje "zelene" dečije sobe:

N.Đ.

Zelena boja je odlično kreativno okruženje. Veruje se da ona ublažava stres i ubrzava rast i regeneraciju, ali i poboljšava sposobnost čitanja, zbog čega je ne bi trebalo izostaviti prilikom uređenja dečije sobe.