Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vežbajte usput: Zatežite telo dok ležite u krevetu, perete zube ili usisavate

I izgovor "nemam vremena" je izgubljen. Pogledajte koje vežbe možete da radite u svakoj prilici...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Dok ležite u krevetu, istegnite se od glave do peta poput mačke da biste probudili telo i mozak. Zatim, sa svijenim nogama u kolenima podignite kukove i leđa tako da napravite ravnu liniju od ramena do kolena.

Dok vam voda za kafu ključa, raširite stopala u širini kukova, skupite prste i istežite se prema plafonu sa dlanovima nagore.

Da biste poboljšali svoju ravnotežu, stanite na jednu nogu, pa na drugu.Ponovite vežbu dok perete zube.

Povezane vesti

Dok oblikujete frizuru, uradite nekoliko desetina čučnjeva.

Dok stojite, stišćite mišiće zadnjice konstantno, a potom raširite noge i spustite ih u položaj od 45 stepeni te se podižite na nožne prste.

Tokom dana šetajte i pratite na aplikacijama koliko ste koraka napravili.

Šetajte ili stojite dok razgovarate telefonom.

Zaobiđite liftove i koristite stepenice. Istraživanja su pokazala da penjanje stepenicama ima značajan uticaj na zdravlje srca, ali i sagorevanje masnoća.

Pratite nas na našoj novoj Fejsbuk stranici - YUmama!

Dok sedite u kancelariji, istegnite mišiće na zadnjoj strani butina tako što ćete sesti na ivicu stolice i pružiti noge napred. Protegnite se i dohvatite nožne prste. Ostanite u tom položaju između 10 i 20 sekundi, trudeći se da vam leđa budu ravna.

Dok sedite na poslu, možete da uradite još jednu vežbu. Osnažite prednji deo butina i trbušnih mišića nagnuvši se prema zadnjem delu stolice, zatim podignite noge sa poda i butine centimetar sa stolice pa ih istegnite napred. Ostanite u tom položaju dok ne izbrojite do tri.

Povezane vesti

Dok završavate kućne poslove, uradite nekoliko jednostavnih vežbi – napravite dugi i niski čučanj dok punite veš-mašinu ili mašinu za pranje sudova ili dok okopavate baštu. Takođe možete da radite iskorake dok usisavate.

Oblikujte ruke i izbacite stres tako što ćete 30 sekundi vežbati bokserske pokrete. Pesnicama udarajte napred i prema plafonu, zatim postavite ruke ravno i okrećite ih napred i nazad za 90 stepeni.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica