Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želim da smršam: 6 pravila koja će vam pomoći da brže i lakše skinete kilograme

Pogledajte neka osnovna pravila koja će vam pomoći da brže stignete do svog cilja i zauvek se rešite viška kilograma...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da smršate, nekada nije dovoljno samo da korigujete ishranu i bacite se na vežbanje. Često nismo ni svesni da naše svakodnevne navike mogu da utiču na brzinu kojom ćemo izgubiti kilograme. 

Donosimo nekoliko pravila uz koje ćete, ukoliko ih se budete pridržavali, ubrzo reći zbogom višku kilograma: 

"Pokvarite" večeru

Ukoliko jedete malu užinu, kao što je koštunjavo voće od 100 kalorija, nekih 30 minuta pre obroka, u trenutku kada napravite prvi zalogaj, nivo grelina (hormona gladi koji vašem mozgu govori da treba da očistite svu hranu s tanjira) će već biti u opadanju, pa ćete kasnije samim tim manje jesti. 

Povezane vesti

Pravite duže pauze dok vežbate

Prema poslednjoj studiji Eksperimentalne psihologije, ukoliko pravite duže pauze između vežbi u teretani vaši mišići će brže rasti, a takođe ćete ubrzati i sagorevanje kalorija. Pa tako, ukoliko ste već stalni član nekog fitnes centra, slobodno usporite sa vežbanjem. Naučnici predlažu da je idealno vreme odmora između vežbi dva do tri minuta.

Povezane vesti

Jedite za stolom

Dok gledate omiljenu seriju i jedete možete imati problem, jer nećete ni primetiti koliko ste već pojeli. Osim toga, veliki problem kod gledanja TV-a i jedenja može biti i taj što ne čujete sebe dok žvaćete. Mala studija žurnala “Kvalitet i karakteristike hrane” pokazala je da zvuk žvakanja hrane doprinosi našoj svesnosti i samim tim ne dolazi do prejedanja. Iz tog razloga, stručnjaci savetuju da je najbolje jesti za stolom.

Povezane vesti

Nemojte svakodnevno da se merite

Novije vage mogu davati previše informacija, a u jednom istraživanju dokazano je da su oni koji nisu dobijali sve te informacije brže izubili kilograme od onih koji su znali skoro sve o svojoj telesnoj masi. Probajte da svoju kilažu merite jednom nedeljno, umesto svakog dana.

Povezane vesti

Sredite kuhinju

Studija objavljena u žurnalu “Environment and Behavior” pokazala je da žene čija je kuhinja u stalnom haosu pojedu više kolačića, ili uopšte hrane, od onih žena čija je kuhinja sređena. To se može dovesti u vezu s tim da nered u našem domu, ovom slučaju kuhinji, čini da se i sami osetimo kao da smo pod većim stresom i da tako nekontrolisano posežemo za hranom. U drugoj studji, objavljenoj u žurnalu “Health Education and Behavior”, istraživači su fotografisali 200 kuhinja, a potom merili težinu njihovih vlasnica. Ispostavilo se da su one koje u svom domu imaju kutiju cerealija uglavnom teže od onih koje ih nemaju ili koje su ih stavile na skriveno mesto. Međutim, žene koje su na svom kuhinjskom stolu imale činiju s voćem, imale su manju kilažu od onih koje je nisu imale.

Povezane vesti

Vodite dnevnik vrednosti

Studija je pokazala da one žene koje svakodnevno zapisuju koji su njihovi prioriteti, kao i ciljevi imaju više uspeha u gubljenju kilograma. Istraživači smatraju da razmišljanje o onome što nam je važno dovodi do toga da držimo kontrolu nad svojim životom, a samim tim i kilaži koju želimo da imamo ili postignemo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica