Stres niko ne može da izbegne, ali treba da se truditi da se što manje izlažemo stresnim situacijama.

Nutricioniskinja Šarlot Vats kaže da na stres mogu da upute i neki fizički pokazatelji koji se često pojavljuju kod osoba koje su pod prevelikim stresom.

Ona naglašava da telo koje je pod pritiskom brže apsorbuje hranjive materije, što znači da organizam brže funkcioniše ali manje efikasno.

Simptomi koji se javljaju najčešće se povezuju s nedostatkom vitamina i minerala, što uzrokuje krvarenje desni i bele mrlje na noktima.

- Ispucale usne – vitamin B6

- Bruksizam ili škripanje zubima – vitamin B5

- Bele mrlje na noktima – cink

- Zatvor ili dijareja –magnezijum

- Tvrde akne na rukama i butinama – vitamin E

- Česte infekcije grla i grudnog koša – vitamin A

- Brojne studije dokazuju da stres utiče i na promenu težine.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kalifornija u San Francisku pokazalo je da su žene koje su prošle neki stresan događaj sklonije gojaznosti od onih koje žive mirnim načinom života.

I dok većina naučnika tvrdi da stres ima samo negativnu stranu, grupa naučnika sa Univerziteta Nortvestern u Illinoisu tvrdi da manja količina stresa može biti od koristi za zdravlje. 

Istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Cell Reports upućuje na to da kortizol, često nazvan "hormonom stresa", može zaštititi ćelije koje stare te smanjiti rizik od razvoja degenerativnih bolesti poput Ajhajmerove i Hantingonove bolesti.