Uvek su dobrodošli recepti za kolačiće koji se jednostavno pripremaju, jako lepo izgledaju i svi ih vole. Sa puslicama, nema greške, to su starinski kolači, koji svima uspeju, prave se od samo par sastojaka, a mogu se i vrlo lepo ukrasiti, tako da budu u skladu sa prazničnom atmosferom. Uposlite i svoje male pomagače u odabiru boja, u isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
- 2 belanca
- 200 g kristal šećera
- crvena pasta za bojenje hrane
Priprema:
Zagrejte rernu na 120C. Obložite dva-tri pleha za pečenje pek papirom. Umutiti belanca dok ne postanu penasta i udvostruče se. Dodajte šećer, po 1 kašiku, dok nastavite da mutite. Pena će postati gusta i sjajna i trebalo bi da drži čvrste vrhove na mutilicama kada bude spremna. Uzmite špric za kolače ili postavite kesu za jednokratnu upotrebu sa okruglom ili zvezdastom mlaznicom od 1 cm, na ivice kese, a u nekoliko linija istisnite malo crvene boje u kesu. Dodajte belanca u kesu, pažljivo da ne ubrljate svuda boju, pa držite a koso u odnosu na na pleh za pečenje i nežno stisnite, povlačeći kesu nagore da biste napravili vrh. Pecite 1 sat. Kada se ohlade, možete malo preliti otopljenom čokoladom i posuti jestivim šljokicama ili sjajnim prahom, ako želite.
Pogledajte video za detaljna objašnjenja.
(Yumama/J.D.)
BONUS VIDEO