Sva deca obožavaju da jedu krokete od piletine ali ne morate ih kupovati gotove i peći u dubokom ulju. Čak je veoma jednostavno da ih sami napravite u zdravijoj varijanti, sa dodatkom povrća po izboru. Kombinujte ono što deca vole i ne vole mnogo da jedu, kako bi isprobali i neke nove ukuse.
Sastojci:
- 1 srednja šargarepa 80 g
- 200 g karfiola
- 450 g mlevene piletine
- 2 kašičice začina po izboru- origano, bosiljak, majčina dušica, ruzmarin
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 80 g prezli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180C. Dodajte karfiol i šargarepu u procesor za hranu i mešajte dok se ne iseckaju na sitno. U veliku posudu dodajte sve sastojke. Mešajte dok se ne sjedine. Zahvatite oko 1 kašiku mešavine i rukama oblikujte kuglice. Dodajte prezle u veliki tanjir ili činiju. Uvaljajte u prezle loptice. Lagano poravnajte. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte uljem, da bi kroketi bili hrskaviji (opciono). Pecite 20-25 minuta, prevrćući posle 10 minuta na drugu stranu. Služiti tople.
(Yumama/J.D.)
BONUS VIDEO: