MANČMELOU KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA: Obradujte svoje mališane sjajnim dezertom

Od sada možete da pravite omiljene slatkiše svoje dece i kod kuće.

Yutube/printscreen/Cookrate Cakes

Ovo će sigurno biti jedan od slatkiša koji će deca obožavati, a lako se sprema.

Sastojci:

Biskvit:

  • 5 žumanaca,
  • 190 g šećera,
  • 170 g brašna,
  • 30 g kakaoa,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 200 ml mleka,
  • 100 ml ulja

Šam:

  • 5 belanaca,
  • 160 g šećera

Čokoladna glazura:

  • 100 g čokolada
  • 4 kašike ulja

Priprema biskvita:

Brašno pomešati sa praškom za pecivo i kakaom. U drugu posudu dodajte žumanca i šećer, napravite penu. Zatim dodati mleko i ulje, kratko promešati. Dodati pripremljeno brašno i sve umutiti žicom. Kalup veličine 36 cm nauljite i pobrašnite. Rasporedite smesu u pripremljeni kalup. Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15 minuta.

Priprema šama:

Neposredno pre nego što izvadite biskvit iz rerne, pripremite šam. U činiju dodajte belanca i miksajte dok ne postanu penasta. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok se ne stvori čvrsta pena. Premažite preko vrućeg biskvita koji ste izvadili iz rerne. Stavite sve zajedno u rernu zagrejanu na 180 stepeni još 15 minuta.

Priprema čokoladne glazure:

Čokoladuza kuvanje izlomljenu na kockice, preliti uljem, otopite u mikrotalasnoj ili na pari i izmešajte. Ostaviti da se ohladi. Biskvit sa šamom, preliti čokoladnom glazurom. Kolač stavite u frižider da se ohladi i stegne.

(Yumama)

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Domaća nutela  Instagram/vegan.planvn