POSNI PASULJ BEZ ZAPRŠKE: Idealan recept za Veliki petak, obožavaju ga i deca od 8 meseci, ali i odrasli

Ovaj pasulj je idealan ručak za celu porodicu tokom posta, a mogu da ga jedu i deca od 8 meseci.

Shutterstock Pasulj

Sutra je Veliki petak, a pravoslavni vernici na ovaj dan se pridržavaju posta. Ukoliko se i u vašoj porodici posti, a ujedno imate i malo dete, možete na jednostavan način pripremiti ručak koji je idealan za sve generacije.

U pitanju je posni pasulj bez zaprške koj mogu da jedu deca od 8 meseci, a i odrasli su ovim ukusom oduševljeni.

Evo šta je potrebno za celu porodicu:

  • 500g pasulja tetovca
  • 4 šargarepe
  • 1 manji praziluk
  • 3 čena belog luka
  • 1 manji celer
  • 1 manji paškanat
  • Peršun
  • 1 konzerva pelata (400g), ako je sezona može svež paradajz
  • 2 kašike vegete
  • 1 kašika aleve paprike
Shutterstock  Pasulj

Priprema: Pasulj potopite preko noći (nije obavezno), a onda ga stavite u šerpu za kuvanje, nalijte vodom i pustite da prokuva. Kada proključa, prospite prvu vodu, a onda ubacite iseckano povrće, nalijte drugu vodu do vrha šerpe i pustite da krčka sat vremena.

Zatim ubaciti vegetu (preskočite ako je beba mlađa od 12+) i dodajte pelat ili iseckani paradajz pa nastaviti kuvanje dok pasulj i ostalo povrće ne omekšaju. Pred kraj dodajte kašiku aleve paprike i pustite da još jednom proključa, pa uživajte u ukusu.

(Yumama/hranazabebe)