MAMA KOJOJ MNOGI ZAVIDE: Bivši model deci sprema čak i domaće pahuljice za doručak, pravi sir i mesi hleb

Nara Smit, osvojila je TikTok svojim vrlo detaljnim video zapisima o kuvanju, koji dokumentuje svakodnevne domaće obroke koje priprema od samog početka za svoje dvoje dece i svog supruga, manekena Laki Blu Smita.

Instagram Printscreen naraaziza

Stekla je milionski broj sledbenike iz svojih viralnih TikTok video zapisa o kuvanju, iako je prvobitno planirala da bude morski biolog, Nara je rekla da su se njeni planovi „promenili“ i da se sada fokusira na kuvanje i društvene mreže. Njen TikTok je prikupio 3 miliona pratilaca (i uvećava se) otkako je počela da objavljuje sadržaj za kuvanje 2023.

 Međutim, Narini recepti nisu samo prosečna pasta sa piletinom i parmezanom – ona pažljivo ručno priprema složena jela za svog muža i decu. U jednom video snimku iz marta 2024. ona je podelila kako su njena deca žudela za žitaricama, pa je od nule napravila pahuljice sa cimetom. U drugom postu iz februara 2024. Nara je napravila domaće pecivo i krem sir u znak sećanja na njenu i Lakijevu četvrtu godišnjicu braka. Nakon što je dobila komentare pune mržnje, Nara je na početku jednog od svojih video zapisa izjavila da voli da kuva za druge i da se od nje ne očekuje da to radi.

 „Samo želim da stavim do znanja da uživam u brizi o porodici tako što kuvam za njih“, rekla je ona. "Ovo nije nešto što se od mene očekuje ili nešto što moram da uradim."

Manekenka i influenserka udala se za Lakija u februaru 2020. godine i par je od tada dobio dvoje dece, ćerku Rumbl Hani i sina Slima Izi. Trenutno čekaju treće dete, iako je Nara (22) odlučila da još ne otkrije pol.
Nara, koja je rodila oboje svoje dece pre svoje 21. godine, podelila je u TikTok-u u martu 2024. da je oduvek želela da bude mlada mama, objašnjavajući da se nije osećala kao da je propustila bilo kakvu zabavu zbog toga.

Instagram Printscreen naraaziza 

 „Oduvek sam želela da budem mlada mama jer bi nam tata tokom odrastanja uvek govorio da žali što ima decu kasnije u životu, pa sam prihvatila taj savet i to je jedna od najboljih odluka koje sam mogla da donesem“, rekla je ona. Znam da nije za svakoga."

Ona je Nemica i Južnoafrikanka

Nara je rođena 27. septembra 2001. u Južnoj Africi, odakle joj je majka. Kada je imala 3 meseca, Nara i njeni roditelji preselili su se u Frankfurt u Nemačkoj, jer joj je otac Nemac. Odrasla je u gradu i živela tamo do svoje 18. godine, rekla je u TikToku u martu 2024. Ona je dodala da je najstarija od troje, i da ima mlađeg brata i sestru, kao i starijeg polubrata sa mamine strane koji živi u Južnoj Africi. Iako je većina njenog sadržaja na engleskom, Nara govori oba jezika i povremeno je napravila neke od svojih kuvanja TikToks-a na nemačkom, uključujući video iz januara 2024. koji prikazuje recept za nemačke palačinke.

Karijeru je započela kao model

U svom TikToku opisujući sebe, Nara je rekla da je prvi put potpisana kao model u Nemačkoj kada je imala 14 godina. Kada je napunila 18 godina, Nara se preselila u Kaliforniju - uprkos tome što nikada ranije nije bila u poseti - i tamo nastavila svoju karijeru. Potpisana je za IMG, istu agenciju sa kojom je i Lucki. Nara je u svom TikToku rekla da je srela Lakija kroz svoju karijeru modela kada se prvi put preselila u Los Anđeles, a nakon šest meseci, njih dvoje su se venčali 21. februara 2020.

Ima dvoje dece i očekuje treće sa Lakijem

Narino i Lakijevo prvo dete, Rumble Honi, rođeno je 7. oktobra 2020. Njihovo drugo dete, sin po imenu Slim Izi , došao je nešto više od godinu dana kasnije, 6. januara 2022. U decembru 2023. par je objavio da su očekuju svoje treće dete. U nedeljama nakon njenog objavljivanja, manekenka je vodila Instagram pitanja i odgovore gde su joj pratioci postavljali pitanja o svemu, od njenog izbora da se porodi kod kuće do njene odluke da ima još jedno dete.

 Ona je podelila da je, iako je prvobitno bila „uporna“ u tome da više neće imati bebe, na kraju promenila mišljenje.

„Ta odluka se promenila ranije ove godine jer sam osećala da nešto nedostaje i stalno sam imala osećaj da naša porodica još nije kompletna“, napisala je ona. „Luki je oduvek želeo da imamo treće dete, ali je poštovao mene kada sam donela svoju odluku o tome. Odlučili smo da je to sada ili nikad, jer nisam želela da imaju ogromne razlike u godinama i volim koliko su Rumble i Slim bliski.”

Pitanje koje Nara često dobija je da li je premlada da bi već imala veliku porodicu — međutim, u svojoj priči je naglasila da je to bila prava odluka za nju.

„Znam da se 23 godine danas smatra mladim, imati decu, ali volim da sam mlada mama i da rastem sa svojom decom“, napisala je ona. „Nikada se ne osećam kao da 'propuštam' ili ne 'živim život' kao devojka u dvadesetim godinama. Svačiji koncept onoga što želi u životu je jedinstven za njih i ja uopšte ne bih menjala svoj put.”

 (Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Koliko je važna podrška roditelja, video koji je raznežio svet  TikTok/dailyhumanmotivation