U jednom intervju glumac NebojšaGlogovac govorio je o vaspitavanju dece, koliko je važno dati prednost životnim vrednostima u odnosu na materijalno.

"Nematerijalne vrednosti koje se ne mogu izraziti novcem su zaboravljene. Upravo na njih bi deci trebalo skrenuti pažnju. Važno je da im povratimo veru u to da su hrabrost, poštenje i ljubav dobri. Deca uče po modelu. Zbog toga je ključno da taj model bude ispravan i human, kao i da počiva na pravim vrednostima. Svojim primerom i ponašanjem dajemo im orijentir šta da rade u budućnosti."

Tako je naš proslavljeni glumac Nebojša Glogovac svojevremeno opisao zbog čega je važno da ulažemo u decu, kao i koje vrednosti bi trebalo da prenesemo generacijama koje dolaze.

On je godinu dana pre smrti u video intervjuu snimljenom u okviru zajedničke kampanje UNICEF-a i magazina WANNABE govorio i o davanju.

"Činjenica da dajemo jer se dobro osećamo ima tu jednu fleku. Hrišćanstvo i neka druga učenja propovedaju da poklanjamo od srca, ne misleći o tome ni koliko ni šta smo pružili, da kada leva ruka daje, desna ne zna koliko. Međutim, mi dajemo, jer verujemo da smo dobri ljudi zbog toga što smo nekome pomogli. Ali dobro, neka je tako. Osećam se kao dobar čovek što sam nekom dao kintu ili pomogao nekoj baki da ponese voće sa pijace."

(Yumama)

BONUS VIDEO:

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac Kurir

Kako je Nebojša Glogovac govorio o vaspitavanju dece... RečI koje će pogoditi svakog roditelja - na ovo današnjoj deci treba da obratimo pažnju!