Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LETNJA ŠKOLA, REKREATIVNA NASTAVA ILI KAMP: Da li je dete spremno za odvajanje - ovo su 3 pokazatelja

Da li je dete spremno za kamp ili rekreativnu nastavu? Postoje tri pokazatelja koja će vam reći da li je vaš mališan sazreo za odvajanje od kuće i odlazak u kamp.

 shutterstock_2028982490.jpg Izvor: Shutterstock

Deca odrastaju brzo i većina želi da što pre ode sa drugovima na rekreativnu nastavu ili u letnji kamp. Dešava se da mama i tata jednostavno nemaju dovoljno odmora da pokriju čitav raspust, a ako materijalne mogućnosti to dopuštaju, rado bi ih poslali u letnju školu sporta, jezika i drugih aktivnosti.

Dok se neka deca već sa deset godina osećaju kao kod kuće u kampu, druga su i dalje nostalgična sa 18 i više vole da uživaju u pogodnostima porodičnog odmora. Stručnjaci tvrde da je i za ovakvo odvajanje potreban izvestan nivo zrelosti u razvoju i otkrivaju kako možete brzo da utvrdite da li je vaše dete spremno za putovanje bez vas.

Postavite sebi sledeća tri pitanja kako biste dobili odgovor!

1. Da li vaše dete voli da provodi vreme sa drugovima?
Ovo pitanje je važno jer je osnovni uslov za odlazak u kamp ili letnju školicu. Tamo deca provode 24 sata zajedno u novom okruženju. A vaše dete voli društvo i može dobro da spava u stranom okruženju, imate veliku šansu da je zrelo za samostalan odlazak.

2. Da li je vaše dete već bilo na školskom izletu u trajanju od dan ili dva? Da li je tada njegova želja za povratkom kuči bila u optimalnim granicama?

3. Da li je vaše dete izrazilo želju da ide u letnji kamp? Ili, ako impuls dolazi od vas: da li se vaše dete raduje putovanju? Ovo je vrlo važno, da dete zaista želi da ode u letnju školicu ili kamp.

BONUS VIDEO

Pogledajte

01:19
Kamp Kuća 2
Izvor: Tiktok/lucyrobathan
Izvor: Tiktok/lucyrobathan


Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica