Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mame savetuju: 'Popravite' ponašanje deteta za samo sedam dana

Ne znate kako da izađete na kraj sa bezobraznim ponašanjem deteta i zbog toga često upadate u konflikt sa njim? Jedna mama ima rešenje!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Samohrana majka Žaklin Burt poslušala je savete stručnjaka i uspela, ne samo da popravi ponašanje svoje dvoje dece, već i da sama postane bolja osoba, što je imalo veliki uticaj na njihov porodični život.

U razgovoru sa psiholozima, doktorima i stručnjacima koji su specijalizovani za porodične odnose i vaspitanje dece, Žaklin je dobila nekoliko saveta kako da prevaziđe bezobrazluk, konstante ispade i histeriju svoje dece. 

Ona je uspela da primeni savete u svom sedmodnevnom ekperimentu, primenjujući sve što su joj stručnjaci rekli na razne oblike bezobraznog i nekulturnog ponašanja svoje dece. Njeni zlatni saveti su: 

Povezane vesti

1. Ne reagujte

Ed Kristoferson, dečiji psiholog, kaže da je greška većine roditelja što na histeriju i dečije ispade reaguju negativno, jer deca to zapravo i traže. Umesto toga, recite spontano deci dok su mirni, da ste doneli odluku da od sada ignorišete njihovo kukanje, plakanje i nezadovoljstvo.

Rezultat: Žaklin je metodu ignorisanja primenila na svom četvorogodišnjem sinu koji nije želeo da bude u prodavnici i glasno negodovao. Žaklin, koliko god joj teško palo nije odreagovala i mali Džulijan je našao zanimaciju i smirio se.

2. Ostanite pozitivni

Podržite decu i istaknite stvari u čemu su uspešni i dobri. Sin Džulijan nije znao kako da reši problem nestanka kreativnosti u sastavljanju kućice za igračke. Iako je on odbijao savet majke i podršku da nastavi da traži delove za kuću, uskočila je starija ćerkica Šarlot i pomogla mu.

Savet: Pohvalite zajednički rad i međusobno pomaganje vaše dece!

Povezane vesti

3. Promenite svoje navike 

Često roditelji ne primećuju da imaju identične loše navike kao deca, a žele samo da ih suzbiju kod njih. Jedna od tih navika je konstantno prigovaranje, "zvocanje". 

Šta je Žaklin uradila: Umesto da konstantno prigovara deci da kasne i da ih moli da požure, kao što je to radila svako jutro, ona je samo jednom rečenicom istakla da moraju da pođu za pet minuta. Nakon što su deca ubrzala spremanje, Džilijan je indirektno pohvalila i sebe, primenjujući prethodni savet.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica