Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate kako bi pomogli detetu koje je žrtva nasilja u školi

Koliko god se trudili da budete upućeni u vreme koje vaše dete provodi u školi, neke stvari vam mogu promaći, ili možete za njih saznati kasnije nego što bi trebalo. Evo šta bi trebalo da uradite kako bi uvek znali da su vam mališani ...

  Izvor: Foto: Profimedia

Živimo u svetu gde se često dešava da jedno dete u jednom danu može doživeti razne nelagodnosti, zatim ih uzrokovati, pa ih opet osećati na svojoj koži putem internet komunikacije. Ako uspete da stvorite detetu osećaj da može da vam se obrati bilo kada za bilo šta, vrlo lako možete izbeći ovakve stvari. Trebalo bi da tokom svakodnevnih razgovora koje vodite sa detetom pominjete školu i pitate šta se tamo događa.

VIŠE: Šta je to "školska fobija"?

Kroz priče poput šta je njima zanimljivo, šta su novo naučili, ili šta im je možda dosadno možete svašta saznati. Dete se kroz fin razgovor opusti, i deli rado stvari sa svojim roditeljima. Razgovore otvorenog tipa bi svakako trebalo da praktikujete što češće.

VIŠE:Trikovi za vaspitanje bez kažnjavanja

Vodite računa s kim se vaše dete druži, u školi ili na internetu. Pratite ponašanje i vanškolske aktivnosti. Pričajte s detetom o kulturi, ponašanju, toleranciji, onlajn ili u školi. Kao što nije dobro nekoga verbalno ili fizički napasti, nije dobro ni izazivati.

VIŠE: Šta decu pretvara u nasilnike?

Neka se vaše dete razvija zdravo i svakoga dana postaje primeran građanin. Takođe, uspostavite dobar kontakt s predavačima u školi, da bi mogli pri svakoj poseti da pitate sve što vas interesuje, i dobijete otvorene odgovore na sve.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica